وكيل قرارداد

 وكيل قرارداد

اگر بخواهیم یك تعریف از قرارداد ارائه دهیم باید بگوییم كه هرگاه بین دو شخص در موردی توافق حاصل شود به نحوی كه یكی از آنها پیشنهاد را مطرح كند ، یا اصطلاحاً ایجاب نماید و طرف دیگرآن پیشنهاد رابپذیرد یااصطلاحاً قبول نماید قرداد شكل می گیرد.

چكیده :

قرارداد از ایجاب و قبول تشكیل می شود و مهم ترین ملاك ومعیار برای بررسی صحت قرارداد ، بررسی و كنكاش اراده طرفین.

به عقیده ی یكی از اساتید حقوق : قصد و اراده پادشاه هرعقود ، قراردادهاست و عالم حقوق است.

ایجاب و قبولی كه از متعاقدین صادر می شود ، از لحاظ انتزاعی خود مراحلی دارد كه در ادامه ی این مقاله به تفصیل راجع به آن صحبت خواهیم كرد.به این معنی كه برای اینكه شخصی قصد انعقاد قرارداد پیدا كند و نهایتا مجاب می شود كه اینقدر توافق همان چیزی است كه مد نظر او بوده است ، باید آمادگی ذهنی لازم را برای آن پیداكند.

بنیان نظری تحقیق :

پس ازاین كه مفهوم قرارداد رابه طور كامل بررسی كردیم به این مرحله می رسیم كه تعریفی از وكیل قرارداد ارائه دهیم. همانطور كه در مقاله های پیشین نیز اشاره كردیم اصولا تفكیك ما در تخصص وكلا و مهارت آنها در پذیرش یك پرونده است زیرا هنگامی كه وكیل موفق به اخذ پروانه وكالت از كانون وكلای دادگستری می شود ، از لحاظ حقوقی و علمی و قانونی توانایی پذیرش تمامی دعاوی در تمام موضوعات را دارد. اما برای اینكه ما بتوانیم یك وكیل خوب برای ارجاع پرونده مورد نظرمان كه مسلماً ازاهمیت زیادی نیز برای مابرخوردار است ، انتخاب كنبم باید به حیطه شغلی او و گرایش تحصیلاتی او نیز توجه نماییم.

برای مثالی شخصی در آزمون كانون وكلا پذیرفته می شود و نهایتا شروع به كار وكالت می كند ممكن گرایش تحصیلی او ، حقوق بین الملل باشد و تحصیلات تكمیلی خود را دراین زمینه به پایان رسانیده باشد پس قطعا و یقیناً اگرچه این وكیل دعاوی كیفری را نیز می تواند اداره كند ولی در پذیرش و به سرانجام رساندن دعاوی بین المللی ازمهارت و تجربه بالایی برخوردار است پس بهتراست ما به عنوان یك موكل ، ازاین وكیل دراین موضوعات بهره ببریم زیرا مسلماً تاثیر بسزایی در صدور حكم به نفع ما خواهد داشت.

وكیل قرارداد :

همانطور كه در مطلب ماقبل اشاره كردیم تحصیلات ، تخصص و تجربه كاری هر وكیل در حیطه های شغلی اش ملاك مهمی برای انتخاب یك وكیل كارآزموده است.

وكیل قرارداد نیز ازاین قاعده مستثنی نیست. وكیلی قرارداد وكیلی است كه تسلط اودر عقود و قرارداد هاست ، و گرایش حقوق خصوصی را نیز به عنوان تحصیلات تكمیلی برگزیده و با موفقیت گذرانیده است.از طرفی وكیل قرارداد در حیطه ای قبول وكالت نموده و دامنه ی شغلی خود را برآن متمركز نموده ، كه اختلاف بر سر قرارداد ها و معاملات منعقد شده بین اشخاص بوده است.

تعریف وكیل قرارداد :

اگربخواهیم یك تعریف جامع از وكیل قرارداد بدهیم باید بگوییم : وكیل قرارداد وكیلی است كه علاوه براین كه دارای پروانه رسمی وكالت به عنوان وكیل پایه دادگستری ازكانون وكلای دادگستری است ، حیطه ی تخصصی او برای قبول وكالت عقود و قرارداد هاست.

عقود و قرارداد های اعم است از : قرارداد های رسمی و غیر رسمی ، داخلی و خارجی ، تجاری و غیر تجاری كاری ، مالی و غیر مالی و سایر عقود و معاملات.

انتخاب وكیل ( قرارداد ) :

1- وكیل قرارداد كسی است كه از موكل خود در اموری كه خود موكل اهلیت انجام آنها را دارد نیابت دریافت می كند و مبادرت به انجام موضوع وكالت { یعنی عقود و قرارداد ها} می نماید.

2- صرفا انتخاب وكیلی ممكن است كه از یكی از كانون های كشور دارای مجوز بوده ، واین وكیل است كه پس از پذیرش وكالت از اشخاص حقیقی( طبیعی) و حقوقی ( عمومی و خصوصی) می تواند در دادسراها ، دادگاه ها ، ادارات و مراكز ثبتی و .. از موكل خود دفاع نماید.

3- انتخاب وكیل {همینطور وكیل قرارداد} آزادانه ازسوی هرشهروند صورت می پذیرد و طبق قراردادی با تعیین میزان حق الزحمه آغاز می شود.

4- تعرفه ی دستمزد ( حق الوكاله ) وكیل طبق آیین نامه مشخصی صورت می گیرد كه طرفین می توانند به صورتی غیر ازآن نیز توافق نمایند. هیچ گونه محدودیتی برای چگونگی و میزان حق الوكاله وجود ندارد.

5- تمامی هزینه های پرونده به جز مالیاتی كه باید وكیل از مبلغ حق الوكاله پرداخت كند و درصدی نیز به عنوان سهم صندوق حمایت از وكیلان ، باید توسط موكل پرداخت شود. مثل : هزینه های دادرسی ، نوشته ها ، تایپ ، پرینت ، مكالمات تلفنی ورفت و آمدهای لازم در جهت پرونده

6- وكیل به هیچ عنوان تعهدی به حصول نتیجه پیروزی در دعوا ندارد و حق الوكاله ای كه دریافت می كند نیز به هیچ عنوان به این موضوع مربوط نمی شود. همانطور كه یك پزشك تمام تلاش خود را برای بهبودی بیمار می كند اما نمی تواند بهبودی او را تضمین كند وكیل نیز تعهد می كند به بهترین نحو پرونده را تاحصول نتیجه مدیریت كند اما هیچ مسئولیتی در قبال حكم صادره نخواهد داشت. به عبارت حقوقی تر : تعهد وكیل ، تعهد به وسیله است نه تعهد به نتیجه!

7- اگر موكل بخواهد بدون دلیل موجه در هرمرحله دادرسی وكیل را بركنار كند موطف است تمام حق الوكاله ی او را پرداخت نماید.

8- در فرضی كه وكیل استعفا می دهد صرفا نسبت به اموری كه انجام داده است دستمزد دریافت می كند.

9- وكیل می تواند همزمان وكالت چند نفر را به عهده بگیرد اما نمی تواند وكالت هر دو طرف دعوا را قبول نماید زیرا ممكن است برخلاف صلاح و غبطه ی موكل خود عمل كند مگر بااذن موكلین.

10- محل دیدار و ملاقات های وكیل و موكلین علی الاصول در دفتر كار وكیل است مگر اینكه به دلیلی مثل بیماری موكل ، توانایی حضور در دفتر را نداشته باشد كه دراین صورت دیدار در محل دیگر بلامانع است و منع قاننی ندارد.

11- از لحظ كاری و شغلی وكلای دادگستری هم طراز با قضات هستند پس باید بدانیم توهین ، بی احترامی یا هتك حرمت آنان ازمجازات بیشتری برخوردار خواهد بود.

البته هم اكنون این قاعده رعایت نمی شود و احترام درخور شخصیت این قشر مهم جامعه فراهم نمی گردد باشد كه دراین راه نیز همانند سایر عرصه ها كوشا باشیم!

نتیجه گیری :

به عنوان جمع بندی مباحث باید بیان كنیم ، كه وكیل قرارداد وكیل تخصصی عقود و تعهدات است و انتخاب نوع وكیل صرفا ازنوع پرونده ها و حیطه شغلی او قابل تشخیص است و الا تمای وكلای دادگستری پایه یك از كانون وكلا پروانه اخذ نموده اند و در تمامی حیطه ها نیز توانایی پذیرش پرونده را دارا هستند.


نظر کاربران