وکیل جوان

 وکیل جوان

فعالیت وکیل جوان در نظم کنونی :

وکیل جوان فردی است که پس از فارغ التحصیل شدن از دانشکده حقوق و قبولی در امتحان ورودی کارآموزی وکالت و گذرندان دوره اختبار هم اکنون چند سالی است پروانه گرفته ، وکیل شده ، کیف به دست صبح ها در کلانتری ، دادسرا ، دادگاه های حقوقی و کیفری و بعضاً ادارات بدنبال حقوق مردم است و بعدازظهرها هم از موکلین خود در دفتر اجاره ای یا عاریه ای پذیرایی می کند و به حرفشان گوش می دهد اکثراً مشاوره مجانی می دهد تا شاید پرونده ای بگیرد با وصف اینکه هرچند نفر از یک دفتر و بعضاً هر چند نفر از یک اطاق استفاده می نمایند .بعضی ها هم اصلا جایی ندارند.
اکثر این جوانان از خانواده متوسط شهری هستند صرف نظر از عنوان وکالت . همه آنها نیاز به کار و درآمد وکالت دارند و پدر و مادر با زحمت و از خودگذشتگی و محروم کردن خود از مواهب زندگی هزینه تحصیل آنان را پرداخت نموده اند آنهم پس از چند سال پشت درب دانشگاه وارد دانشگاه شده تا بتواند حقوق بخواند و کار داشته باشد.
هزینه سنگین دانشگاه هنوز برگردن پدر و مادر سنگینی می کند آنان بر بسیاری از خواسته های خود خط بطلان کشیدند تا فرزند درس بخواند مدرک خود را بگیرد تازه پس از اخذ لیسانس برای وکالت با درب بسته کانون مواجه می شود برای قبول شدن در کانون خصوصاً شهر مناسب باز می بایست چندین سال پشت درب کانون تلاش کند و کلاس های خصوصی را ببیند و دوباره کتاب های حقوق را شخم بزند و بذری نو بپاشد تا شاید قبول شود.

پس از مطالعات سنگین و شانس کم در قبولی که اکثراً خارج از تهران و شهرهای بزرگ پذیرفته می شوند می بایست کارآموزی را در شهری دور بگذراند اگر خانم باشد این وکیل جوان سختی خاص خودش را دارد او همه رنج و مرارت را قبول می کند تا دوره کارآموزی را بگذراند اگر شانس بیاورند وکیل راهنمایی دلسوزی داشته باشد و او اصول کار را به آنان بیاموزد خوب است که اکثراً چنین نیست . اگر در اختبار رد نشود پروانه ای به او می دهند که مستقلاً مشغول بکار شود اگر شهری غیر از محل زندگی قبول شده باشد و بخواهد دفتری اجاره کند و کاری نداشته باشد بسیار عذاب آور است به عبارتی هنوز پدر ومادر که هم اکنون وکیل در سنین ۲۷ الی ۳۳ سالگی است می بایست کمکش کند و هزینه زندگی اش را بدهد.

اگر دفتر نگیرد تحت پیگرد واحد بازرسی کانون قرار می گیرد متخلف محسوب به دادسرا معرفی می شود . مهم نیست کار داشته یا نداشته باشی می بایست دفتر داشته باشی اگر هم در محل زندگی خود چند کاری که فامیل پیشنهاد کردند که معمولاً بدون حق الوکاله است انجام دهد تمرکز کاری در غیر محل پروانه محسوب تخلف انتظامی تلقی می گردد تحت بازرسی و پیگرد دادسرای کانون قرار می گیرد.

هم اکنون با لطفی ! که قوه قضاییه در حق مردم کرد و مشاورین را راه اندازی کرد خدمات حقوقی جزء نازل ترین خدمات محسوب می شوند و مشاوره عموماً مجانی است و بیشترین پرونده های وکلای جوان خانوده آنهم از نوع طلاق خصوصا یکروزه که در این تکنولوزی جدید به توفیقاتی هم رسیدند ! از بس با چهره های افسرده مواجه شدند که خود افسردگی گرفتند عموم پرونده هایی که به وکلای جوان پیشنهاد می شود از طریق وکلای دیگر است که معمولاً پرونده های سبک با حق الوکاله های پایین است با این وصف به وکیل جوان در همان پرونده هم بیشتر از ۳۰ الی ۵۰٪ داده نمی شود و دلال هایی هم هستند که پرونده به وکیل جوان می دهند و خود هیچ مسئولیتی ندارند و بعضاً ممکن است پرونده هایی از طریق دفاتر دادگاه ها و غیر پیشنهاد شود که شرایط خاص خویش را دارد که من نمی دانم باوصف اطاله رسیدگی در دادگاه ها معمولاً پرونده ها بطول می انجامد بعضاً چندین سال که میزان کار که می بایست انجام شود با احتساب تورم و حق الوکاله بعدی مناسبتی ندارد تعداد زیادی از پرونده ها به وکیل جوان ارجاع می شود که موکل پولی برای پرداخت ندارد وکیل جوان جهت پر کردن اوقات بیکاری پرونده را به شرط نتیجه می گیرد اتفاقاً به نتیجه هم می رسد متأسفانه موکل حق الوکاله را پرداخت نمی کند او خلاف شأن وکالت می داند اگر علیه موکل برای حق الوکاله دادخواست بدهد. تازه ممکن است موکل خود دست پیش گیرد ،علیه وکیل به هر بهانه برای ندادن حق الوکاله شکایت کند . وکیل جوان هر بار می بایست دست نیاز بسوی پدر و مادر دراز کند و از آنان کمک بخواهد با این وصف چگونه می بایست از او مالیات گرفت ؟ در حالیکه دولت به وظیفه خود در اصل سوم قانون اساسی خصوصاً بند ۱۲ انجام نداده هیچ حرکتی برای کار جوان انجام نداده او که درآمدی برای گذراندن روزمره خود ندارد چگونه مالیات بدهد کانون ها هم بجای حمایت و هدایت او بیشتر سنگ اندازی می کنند . امروز کانون ها کمکی به وکلای جوان نمی کنند نه آموزش مناسب است نه حمایت کافی است در این شرایط وکیل جوان با همه زحمت و آرزو چه کند ؟

در پایان هزینه های وکیل جوان برای امور وکالت بر اساس عرف و قانون (حق الوکلاله وکیل جوان) :

1 - هزینه اجاره دفتر و حقوق منشی حداقل ۴۰۰ الی ۶۰۰ هزار تومان ماهیانه حق الوکلاله وکیل جوان:

2 -آب و برق - گاز - تلفن - شارژ و تلفن همراه ۱۰۰ الی ۱۵۰ هزار تومان ماهیانه

3 - هزینه ایاب و ذهاب به محل کار و پیگیری پرونده ۵۰ الی ۱۵۰ هزار تومان ماهیانه

4 - روزنامه رسمی ، مجله کانون ، کتاب ، کیف و لوازم التحریر ۵۰ الی ۱۰۰ هزار تومان ماهیانه

5 - لپ تاپ - کامپیوتر - چاپگر - فاکس ۱۰۰ الی ۲۰۰ هزار تومان ماهیانه:

6 - هزینه بیمه درمانی ۱۰۰ الی۱۵۰ هزار تومان سالیانه حق الوکلاله وکیل جوان

7 - هزینه تمدید پروانه با تمبر دادگستری ۴۰۰ الی ۵۰۰ هزار تومان سالیانه

8 - وکلا می گیرند ۲۵۰ الی ۳۰۰ هزار تومان سالیانه

9 - هزینه نقل و انتقال از کانون مبدا کانون مبدأ ۳ میلیون تومان تا ۱۵میلیون تومان

10 - هزینه نقل و انتقال به کانون مقصد از۵ میلیون تومان تا ۲۰ میلیون تومان

11 -هزینه کمک به کانون جهت ساختمان و غیره

12 -هزینه های درمانی خارج از بیمه ناشی از وکالت

13 - تهدید و توهین از سوی طرف موکل

14 -شکایت موکلین جهت ندادن حق الوکاله

15 - توهین و تحقیر از سوی دفاتر دادگاه ها و توقع آنان...

16 - گشتن کیف و بازرسی بدنی وکیل و

17 -مشقت گرفتن پرونده ، اطاله دادرسی ، اجرای رای ، تعامل با کلانتری ها !... و بدتر از همه اداره مالیات از کسانی که می بایست مالیات بگیرد نمی گیرد از نام وکیل مالیات می گیرد به صرف وکیل بودن می بایست مالیات بدهی شاید به ضرس قاطع بتوان گفت ۵۰ در صد وکلای جوان اگر هزینه ها را کنار بگذاریم بین ۲ میلیون تا ۶ میلیون درآمد ندارند یعنی معاف از مالیات ولی متاسفانه از وکلای جوان مالیات های زیادی اخذ می گردد و کانون ها تا کنون اقدام موثری نکردند.


نظر کاربران