وکیل طلاق توافقی

 وکیل طلاق توافقی

1 - برای گرفتن طلاق توافقی زن و شوهر باید به همراه شناسنامه و عقد نامه به دادگاه بروند و فرم درخواست را پر و همه موارد و مسائل مانند حضانت فرزند، ملاقات او و امورمالی مانند مهریه، جهیزیه، نفقه و غیره را مشخص کنند و پس از تقدیم دادخواست طبق روال معمول، دادگاه به آنها تکلیف می کند هریک از زوجین داوری از میان بستگانشان معرفی کنند که باید با زوجین مذاکره و سعی در مصالحه کنند.

2 - اگر داوران به نتیجه نرسیدند گزارش خود را به دادگاه می دهند و دادگاه نیز براساس توافق زوجین گواهی عدم امکان سازش صادر می کند و آنها می توانند با ارائه گواهی به دفترخانه طلاق، صیغه طلاق را جاری و ثبت کنند.
گواهی عدم امکان سازش به مدت ۳ ماه اعتبار دارد، یعنی اگر زوجین ظرف ۳ ماه آن را اجرا نکردند دیگر اعتباری ندارد.

3 - گفتنی است شوراهای حل اختلاف درخصوص اختلافات خانوادگی با توجه به تقاضای طرفین می توانند برای اصلاح ذات البین دخالت کنند، در حالی که در طلاق توافقی افراد معمولا پیش از درخواست طلاق صحبت کرده و به توافق رسیده اند و اگر باز هم علاقه داشته باشند که جلساتی برای سازش و مذاکره بگذارند بالطبع به شورای حل اختلاف که فرصت دوباره ای برای سازش فراهم می کنند ارجاع می شوند.

پاسخ به برخی پرسش های متداول ازوکیل توافقی :

پرسش - 1 - آقایی در دوران عقد هستم که بعد از 2 هفته عقد متوجه شدم همسرم باکره نیست. آیا این جریان باعث فسخ نکاح است یا باید برای طلاق اقدام کنم؟
پاسخ : اگر بعد از اطلاع فورا اقدام کنید می توانید نکاح را فسخ کنید در رابطه با مهریه اگر قبل از نزدیکی متوجه این موضوع شده اید طبق ماده 1101 قانون مدنی همسرتون حق مهر ندارد و به او مهریه تعلق نمی گیرد. طبق ماده 647 قانون مجازات اسلامی مجازات کیفری هم برای ایشون در نظر می گیرند. اما بهتر است با وکیل متخصص مشورت کنید تا به طور کامل موضوع برای شما تشریح شود.

پرسش -2 - شوهرم معتاد هست و مشکل روانی داره خرجی هم به من نمیده.هم حضانت بچه ام را میخوام هم طلاق! چطور اقدام کنم؟
پاسخ : زن (زوجه) در صورتی می تواند از شوهرش( زوج) جدا شود که یا حق طلاق داشته باشد. یا یکی یا چند تا از شرایط دوازده گانه سند ازدواج شامل حالش باشد.یا به صورت توافقی زوجه از هم جدا شوند.اعتیاد و ترک انفاق (خرجی ندان شوهر به زوجه) از شرایط دوازده گانه سند ازدواج هست.بهتر است با وکیل متخصص در این زمینه مشورت کنید.همچنین حضانت فرزند تا 7 سالگی با مادر و بعد از 7 سالگی با پدر است.اگر زوج حضانت کامل را به مادر دهد و بعد بخواهد فرزندش را ببیند مادر نمی تواند مانع او شود زیرا حضانت هم حق است هم تکلیف.

پرسش- 3 - همسرم با مردی رابطه دارد آیا اس ام اس , فیلم , یا صدای ضبط شده مدرک معتبر برای دادگاه هست تا من بتونم طلاق بگیرم؟
پاسخ : بر اساس قانون مدنی ایران مرد در هر زمان می تواند زوجه خود را طلاق دهد فقط باید تکلیف حقوق مالی او را مشخص کند. حقوق مالی زوجه شامل: مهریه , نفقه , اجرت المثل یا نحله می شود.در رابطه با رابطه نا مشروع اس ام اس یا فیلم یا صدای ضبط شده به به تنهایی دلیل اثبات برای قاضی نیست و نشانه (اماره) محسوب میشود که قاضی با توجه به آن و اظهارات و عوامل دیگر تصمیم میگیرد و حکم می کند.

پرسش- 4 - همسرم قبل ازدواج با من دختر فراری بوده و چند مرد او را صیغه کرده بودند.که بعد از دو سال زندگی با من در محل کارش با شخصی آشنا شده که هر روز او را به خانه میاورد تا اینکه یک روز من آنها را در منزل خود دیدم که با هم رابطه دارند.می خواهم از او طلاق بگیرم راهنمایی ام کنید؟
پاسخ : بر اساس قانون مدنی ایران مرد در هر زمان می تواند زوجه خود را طلاق دهد فقط باید تکلیف حقوق مالی او را مشخص کند. حقوق مالی زوجه شامل: مهریه , نفقه , اجرت المثل یا نحله می شود.در مورد رابطه نا مشروع ایشان. چون یک شاهد وجود دارد فقط رابطه نا مشروع قابل اثبات هست.بهتر است با وکیل متخصص در این زمینه مشورت کنید تا بهترین راهکار را انتخاب کنید.

پرسش - 5 - یک بچه سه ساله دارم و 4 سال هست که ازدواج کرده ام. شوهرم معتاد است و من به خاطر شرایطی که او به وجود آورده مثل: ضرب و شتم و ترساندن من , دچار بیماری روانی شده ام. تقاضای طلاق دارم چگونه اقدام کنم؟
پاسخ : زن (زوجه) در صورتی میتواند از شوهرش( زوج) جدا شود که یا حق طلاق داشته باشد. یا یکی یا چند تا از شرایط دوازده گانه سند ازدواج شامل حالش باشد.یا به صورت توافقی زوجه از هم جدا شوند.اعتیاد و ضرب و شتم زوجه توسط زوج( اگر تکرار شود) عسر و حرج زوجه( ناتوانی زن) از شرایط دوازده گانه سند ازدواج هست.بهتر است با وکیل متخصص در این زمینه مشورت کنید تا از تمامی حقوق خود و بهترین راه حل مطلع شوید.

پرسش - 6 - آقایی هستم که 4 ساله ازدواج کردم و من شرایط رو برای همسرم فراهم کردم تا درس بخونه الان دانشجوی شمال است و ماهی تقریبا 400 هزار تومان خرجی میگیرد همچنین برایش در شمال خونه ای اجاره کردم اما در حال حاضر احساس می کنم ایشون با شخصی رابطه داره از طریق اس ام اس و حضور در پارتی های شبانه.حال تقاضای طلاق دارم راهنمایی ام کنید؟
پاسخ : بر اساس قانون مدنی ایران مرد در هر زمان می تواند زوجه خود را طلاق دهد فقط باید تکلیف حقوق مالی او را مشخص کند. حقوق مالی زوجه شامل: مهریه , نفقه , اجرت المثل یا نحله می شود.

پرسش - 7.- لطفا درباره انواع طلاق ها به طور مختصر توضیح دهید؟
پاسخ : در دین مقدس اسلام طلاق های مختلفی با توجه به وضعیت متفاوت زوج ها تعریف شده است که در اینجا به سه نوع کلی آن که بیشتر متداول می باشد به طور مختصر می پردازیم.
طلاق رجعی: آن است که شوهر در ایام عده (در طول مدت 3 ماه و 10 روز پس از جاری شدن صیغه طلاق) حق بازگشت به زوجه را داشته باشد. این نوع طلاق معمولی ترین نوع می باشد. مدت زمان رسیدگی به پرونده های طلاق رجعی به مراتب کمتر از دیگر انواع طلاق ها می باشد. توصیه ما این است که زوجین در صورت تمایل به جدایی در مرحله اول این نوع طلاق را انتخاب کنند.
طلاق خلعی: یا همان طلاق بائن، آن است که شوهر در ایام عده حق بازگشت به زوجه را نداشته باشد. زوجه نیز می بایست مهریه خود را در قبال طلاق به زوج ببخشد. رسیدگی به پرونده های طلاق خلعی طولانی تر می باشد. برای انجام طلاق خلعی، زوجین می بایست دلایل محکم و قانع کننده ای را به امام مرکز اسلامی ارائه دهند.
طلاق مبارات: اگر زن و شوهر از یکدیگر کراهت شدید دارند و زوجه خواهان بخشش مال همچون مهریه در مقابل طلاق می باشد را طلاق مبارات می گویند. این نوع طلاق و موافقت با آن به ندرت صورت گرفته و رسیدگی به پرونده های آن معمولا چند ماه به طول می انجامد.

پرسش - 8 - سوال بنده راجع به ماده 1085ق م است که تمکین در چه زمانی محرز خواهد شد؟منظور بنده این است که اگر مهریه را قسطی کرده باشند به محض دریافت اولین قسط باید تمکین صورت گیرد یا اینکه تا در یافت کل مهر من میتوانم تمکین نکنم؟
پاسخ : ماده 1085 بیانگر حق حبس زوجه است به این معنی که زوجه حق دارد ایفاء وظایف زناشوئی را منوط به دریافت مهریه نماید.وازاین حق یک بار وآنهم قبل از نزدیکی می تواند استفاده نماید مشروط بر اینکه مهر او حال باشد یعنی مهلتی برای پرداخت تعیین نشده و زوج عندالمطالبه مکلف به پرداخت باشد.بنا بر این چنانچه دادگاه اعسار وی را احراز نماید و مهلتی برای پرداخت مشخص نماید با پرداخت قسط اول حق حبس بدلیل موجل شدن مهر ساقط می گردد.مستند این موضوع در خود ماده مورد اشاره است.ضمنا این حق ارتباطی به نفقه ندارد.بهتر است به این جنگ با تدبیر خاتمه دهید بگونه ای که به آرامش وحقوقتان نیز برسید.


نظر کاربران

عباس حجاراصفهاني
17 آبان 1401
ثلاث تواقي با تشكر