وکیل قوه قضائیه

 وکیل قوه قضائیه


قواعد کاربردی وکالت معاضدتی وکیل قوه قضائیه:

یکی از بخشهای کانون وکلای دادگستری و مرکز امور وکلاء و مشاوران حقوقی قوه قضائیه هر مرکز ، شعبه معاضدت قضائی است که وظیفه آن کمک به افرادی است که در دعاوی خود متقاضی گرفتن وکیل قوه قضائیه داشته و محتاج دخالت وکیل هستند اما توانائی و قدرت مالی برای این کار ندارند. گردش کار

1 - متقاضی به شعبه معاضدت در محل کانون وکلاء مراجعه و با ارائه مدارک و مستندات خود تقاضای وکیل معاضدتی می نماید.

2 - شعبه معاضدت با ملاحظه مدارک و دلائلی تقدیمی ، موضوع دعوی را بررسی و نسبت به موارد ذیل اتخاذ تصمیم می نماید: الف )- احراز اینکه متقاضی در دعوای خود ذینفع و ذیحق باشد. اولاً : سمت متقاضی که به موجب آن طرح دعوی و تقاضای وکیل نموده باید محرز باشد. بعنوان اصیل ، وکیل ، ولی ، قیم. و ثانیاً: از طرح دعوی منتفع و بهره ای به وی برسد. ب ) - ا مکان دفاع و شانس پیروزی در طرح و اقامه دعوی وجود داشته باشد. لذا چنانچه در بررسی دلائل و مستندات متقاضی مشخص شد ، دعوی برد حقوقی نداشته و یا مدارک برای اثبات ادعای متقاضی کافی نیست ، شعبه معاضدت با ارائه مشاوره لازم ، با ارجاع موضوع به وکیل معاضدتی مخالفت می کند.

3 - پس از احراز موارد فوق نوبت به بررسی وضعیت مالی متقاضی از نظر استطاعت لازم برای گرفتن وکیل در موضوع دعوی مورد نظر می رسد. برای این موضوع روشهای مختلفی در شعب معاضدت کانون هر مرکز وجود دارد. که از آن جمله می توان به بررسی وضعیت شغلی ، حقوق یا درآمد ماهیانه متقاضی با ملاحظه اسناد مالی مانند پرینت حساب بانکی - فیش حقوقی و ... اشاره کرد. همچنین در صورتی که متقاضی با ارائه معرفی نامه عضو و یا تحت پوشش یکی از نهادها و مؤسسات خیریه و مشابه آن مانند سازمان بهزیستی ، کمیته امداد ، خیریه امام زمان ، و... باشد. گواهی مربوط به عنوان مدرک مؤید و مثبت عدم بضاعت مالی وی پذیرفته می شود.در موارد دیگر نیز متقاضی به کلانتری محل اقامت خود معرفی شده تا با انجام تحقیقات لازم، وضعیت مالی وی جهت گرفتن وکیل از سوی مرجع مورد نظر استعلام و اعلان شود.

4 - پس از انجام و سیر مراحل فوق و در صورت تأئید عدم ملائت مالی ، متقاضی با معرفی شعبه معاضدت به یکی از وکلای حوزه قضائی مربوط معرفی می شود.

اصول و قواعد حاکم بر رفتار موکل و وکیل معاضدتی :

1 - وکیل معاضدتی حق دریافت هیچ وجهی تحت عناوین حق المشاوره ، حق الوکاله و غیره را به استثنای هزینه تمبر دادرسی از موکل خویش ندارد.

2 - وکیل معاضدتی نمی تواند از موکل معاضدتی خود سند یا مدرکی بابت تضمین یا پشتوانه پرداخت حق الوکاله مطالبه کند. همچنین مجاز نیست قبول وکالت را منوط به سپردن تضمین مزبور نماید

وکیل طلاق می تواند از طرف زن مبادرت به تقدیم دادخواست طلاق نماید .

شرایط قانونی برای صدور حکم طلاق تحت اشراف وکیل قوه قضائیه :

زنانی که قبل از سال 1365 ازدواج کرده اند و شرایط ضمن عقد مقرر در عقدنامه های کنونی توسط همسرشان امضاء نشده است در صورت بروز مشکلاتی که عرفا غیر قابل تحمل است و یا ضررو زیان روحی یا جسمس را به دنبال دارد با استناد به شرایطی که در قانون مدنی پیش بینی شده است درخواست طلاق کنند . و زنانی که بع از سال ۱۳۶۵ به عقد همسرشان در آمده اند و شرایط مندرج در عقدنامه را زوج پذیرفته می شود علاوه بر موارد مندرج در قانون مدنی ، بر مبنای این شرائط نیز شخصا یا با تفویض وکالت به وکیل دادگستری از دادگاه تقاضای صدور حکم طلاق را بنمایند.

از جمله شرایط ضمن عقد نکاح که در واقع موارد امکان در خواست طلاق توسط زوجه را بیان می دارد ، وکالت بلاعزلی است که شوهر به زن خود می دهد تا در صورت تحقق هر یک از موارد دوازده گانه به دادگاه مراجعه کرده و پس از اثبات ادعای خود در خواست طلاق کند.

موارد پیش بینی شده در اسناد ازدواج که به زن اجازه ا خذ وکالت در طلاق از شوهر را می دهد به قرار ذیل می باشند :

نپرداختن نفقه توسط شوهر به مدت شش ماه و عدم امکان اجبار او البته معمولابرای استفاده از این شرط ابتدا باید حکم قطعی محرومیت شوهر به پرداخت نفقه صادر شده و او حکم را اجرا نکرده باشد .

سوء رفتار یا سوء معاشرت زوج به حدی که امکان ادامه زندگی برای زن وجود نداشته باشد .

ابتلاء زوج به امراض صعب العلاج به نحوی که دوام و ادامه زندگی زناشوئی برای زن خطراتی را به همراه داشته باشد.

جنون یا دیوانه بودن شوهر حق گرفتن وکیل قوه قضائیه برای زن

اگر زوج حرفه یا شغلی داشته باشد که خلاف مصلحت یا شان و حیثیت خانواده زن باشد و با دستور دادگاه هم دست از آن شغل برندارد.

محکومیت شوهر به حکم قطعی مجازات پنج سال حبس یا بیشتر.

اعتیاد زوج به حدی که به اساس زندگی خانوادگی او لطمه بزند و ادامه زندگی برای زن دشوار باشد.

ترک زندگی خانوادگی توسط شوهر و بدون دلیل موجه حداقل به مدت 6 ماه حق گرفتن وکیل قوه قضائیه برای زن

محکومیت زوج به مجازاتی که به حیثیت و شئون خانوادگی زن لطمه بزند ، تشخیص این امر با دادگاه است.

اگر بعد از گذشت 5 سال از ازدواج ، بدلیل مشکلات جسمی زوج صاحب فرزند نشوند.

در صورتی که شوهر غیبت طولانی داشته یا مفقودالاثر شود. حق گرفتن وکیل قوه قضائیه برای زن

اگر شوهر بدون اجازه همسرش زن دیگری بگیرد. حق گرفتن وکیل قوه قضائیه برای زن

لازم به ذکر است که زن می تواند بطور مطلق حق طلاق را ضمن عقد ازدواج از شوهر بگیرد و یا این که ضمن یا بعد از ازدواج وکالت در طلاق را ضمن سند رسمی که در دفاتر اسناد رسمی تنظیم می شود از زوج اخذ کند

یکی از شرایط دیگری که ضمن عقد نکاح وجود دارد و ممکن است به امضاء طرفین برسد مربوط به تقسیم دارائی زوج در هنگام طلاق است .

برای تحقق این شرط و درخواست تقسیم دارائی شوهر وجود شرایط زیر الزامی است :

در خواست طلاق از طرف زن نباشد. ا گر شوهر بدلیل بدرفتاری بیش از حد زوجه او را طلاق داد ه باشد تقسیم دارائی انجام نخواهد شد اموالی تقسیم می شود که شوهر بعد از ازدواج با زن خود بدست آورده باشد نه اموال پیش از آن . تقسیم دارائی حداکثر تا نصف آنها خواهد بود و امکان دارد که کمتر از نصف به زن تعلق پیدا کند.


نظر کاربران

ذبیح لله
14 آذر 1401
سلام پروندتصادف فوتی داشتم
ذبیح لله
14 آذر 1401
پروند تصادفی فوتی داشتم سال ۹۷ رای صادر شد به بیمه بیمه احتراز زد برای جبجای راند رانند گواهینامه ندار من شاکی اینی گواهی ندار رفته کسی دیگه معرفی کرد الان خودش مکوم شد بیمه دیه میده یاراند