تعریف ازدواج از دیدگاه روانشناسی عبارت است از فرایند علاقمندی، كشش جسمی، جنسی، روانی و به دنبال آن فراهم سازی شرایط اقتصادی ، اجتماعی، علمی، شغلی، خانوادگی، شخصی دو جنس مخالف ( زن ومرد یا دختر و پسر) در جهت ایجاد یك زندگی مشترك توأم با تفاهم، محبت، پویایی، زایندگی، و هدفمند كه در راس آن بیشترین تاثیرات را مذهب و اعتقاد و دین دو طرف دارد.
بنابراین در شكل تفكیك شده، ازدواج جنسی مطلق، مخصوص بهایم است ازدواج روانی مخصوص عشاق است و ازدواج اخلاقی مخصوص عرفا می باشد. شیعه واقعی همه اتصالات را با هم برقرار می كند.
با توجه به افزایش رشد آمار طلاق در بین زنان و مردان امروزی به نظر می رسد ازدواج امری دشوار است. برای داشتن یک ازدواج موفق باید مهارت و دانش کافی را کسب کنیم و با تمام نیرو به جنگ موانع و مشکلات برویم. مهارت های ما در ازدواج موفق در واقع همان جعبه ابزارهایی هستند که ما در زندگی مشترک به آن نیاز داریم. اگر هم اکنون مجرد هستید پس برای کسب این مهارت ها بهتر است هر کاری انجام دهید و اگر ازدواج کرده اید بهتر است مهارت های خود را توسعه دهید.
در این مقاله قصد داریم تا شما را با مهارت های دهگانه یک ازدواج آشنا کنیم تا بدانید از آن ها چرا و چگونه در مواقع لزوم استفاده کنید. اگر شما هم هنوز ازدواج نکرده و مجرد هستید، این لیست مهارت ها را ارزیابی کنید و ببینید آیا برای ازدواج آماده هستید؟
برای این که بتوانید راه حل مشکلاتتان را کشف کنید باید به شناخت درستی از وجود خودتان رسیده باشید. این مهارت را باید قبل از این که بخواهید به کسی دلبسته شوید کسب کنید. برای مثال اگر شما فردی هستید که نمی توانید دور از خانواده تان زندگی کنید پس نباید به کسی که در شهر دیگری زندگی می کند دلبسته شوید و بخواهید با او ازدواج کنید. خودشناسی سبب می شود زندگی مشترکتان را به خوبی مدیریت کنید.
برای داشتن یک ازدواج موفق باید مهارت حل مساله را خوب بلد باشید. بیشتر افراد این مهارت را بلد نیستند که این امر دو دلیل دارد, اول این که ما وقتی با خانواده زندگی می کنیم آن ها مشکلاتمان را حل می کنند و دوم این که وقتی در یک رابطه ماندگار مثل ازدواج نیستیم با بروز مشکلات می توانیم به راحتی از آن رابطه خارج شویم. دو سال اول ازدواج جزء سال های سخت بعد از ازدواج است چرا که شما و همسرتان رویکردهای متفاوتی برای حل مسائل و مشکلات بینتان دارید. پس مهارت حل مسئله و مشکلات به شما زمان لازم برای تسلیم شدن, دعوا کردن با هم و بخشیدن را آموزش می دهد.
برای داشتن یک ازدواج موفق باید بدانید که مهارت مدیریت زندگی مهارتی چند بعدی است. هر یک از زوجین باید بدانند چه برنامه ریزی برای آینده خواهند داشت. این که چگونه برای همسرتان فردی شایسته باشید و بتوانید از پس زندگی مشترکان برآیید همان مدیریت زندگی است.
برای تمرین این مهارت این انرژی مثبت را همواره در زندگی مشترکتان زمزمه کنید که ازدواج موفق شما شکست ناپذیر است و هرگز به ختم نخواهد شد. این که بدانید به همان اندازه که شما به همسرتان علاقه دارید او هم به شما علاقه مند است سبب اعتماد به نفس شما می شود. مهارت اعتماد به نفس یعنی داشتن احساسی مطمئن نسبت به زندگی مشترک که فراتر از هر احساس شک و تردیدی است.
در مراحل مختلف زندگی مشترک همواره شرایطی پیش می آید که سبب خشمگین شدن هر یک از همسران می گردد.خشمگین شدن زود هنگام می تواند خوبی و خوشی رابطه با همسرتان را در زندگی کاهش دهد. این مهارت احتیاج به تمرین فراوان دارد ولی با کسب این مهارت می توانید از دردسرهای ناشی از عدم کنترل خشم در زندگی رهایی یابید.
یکی دیگر از مهارت های مهم در یک ازدواج موفق برقراری یک ارتباط درست بین زوجین است. بسیاری از مشکلات این روزهای زندگی مشترک همسران به دلیل این است که بلد نیستند چطور باهم صحبت و یا برخورد کنند. مهارت مذاکره و مدیریت برخورد و ارتباط صحیح با همسر در روابط انسانی بسیار مهم است که می تواند از بروز مشکلات بین همسران و یا جدایی جلوگیری کند.
در زندگی مشترک به واسطه این که هر روز زوجین همدیگر را می بینند شاید دچار یکنواختی در زندگی مشترک شوند. برای جلوگیری از این امر بهتر است کمی تنوع به عادات و برنامه های روزمره زندگی اضافه شود مثل برنامه پیاده روی دونفره و یا برنامه های مشارکتی و تفریحی. اگر بتوانید روی نکات مثبت همسرتان تمرکز کنید فرد موفقی هستید. مهارت تمرکز بر روی ویژگی های همسر که مورد علاقه شما هست یا نیست یعنی نگاه به نیمه پر لیوان و دیدن خوبی های او بیش از بدی هایش. درک مجرد ها پس از ازدواج تغییر می یابد و در زندگی مشترک ادراک طرفین بر هم تاثیرگذار است. یکی از بهترین مهارت های یک ازدواج موفق داشتن درک درست از نیازهای همسر و خودمان و انتقال آن به طرف مقابل است.
برای مدیریت هر رابطه ماندگار مثل ازدواج نیاز به هوش عاطفی دارید. داشتن مهارت هوش عاطفی یعنی احساس خودتان را بفهمید و بدانید آن را چگونه به طرف مقابل انتقال دهید یا این که بفهمید احساس طرف مقابل شما چیست و چگونه باید ابراز کند. مهارت مبارزه با اهداف و موانعی که در سر راه رسیدن به آن است باید عادلانه باشد. روحیه مبارزه طلبی با موانعی که شما را رسیدن به اهدافتان دور می کند باعث خروج زندگی مشترکتان از رکود و افزایش امید می شود.
مهارت داشتن تعهد نسبت به همسر از برترین مهارت های یک ازدواج موفق است. ازدواج موفق یک قرار است وقتی که تصمیم می گیرید به یک فرد و رابطه عاطفی و یک سبک زندگی در مدت ماندگار متعهد شوید. تعهد و پایبند بودن به زندگی مشترک در حفظ رابطه زناشویی بین زن و مرد نقش موثری دارد.
نظر کاربران