هزينه وكالت توافقي

هزينه وكالت توافقي

یكی از بارزترین مصادیق محاسبه میزان هزینه وكالت توافقی در طلاق توافقی زوجین است.

هنگامی كه زوجین به طور مشترك وبا میل واراده یكدیگر تصمیم به طلاق توافقی می گیرند در غالب موارد رسیدگی به این امر را مشتركا به یك وكیل ارجاع می دهند وهزینه ی وكالت توافقی مزكور را نیز مشتركا متقبل می شوند.

البته نكته ای كه اشاره به آن خالی ازلطف نیست این است كه منظور از هزینه وكالت توافقی علاوه برجنبه ی مادی جنبه معنوی نیز می باشد وكمترین اثرآن جلوگیری از مشاجره زوجین ودرنتیجه كاهش آسیب به فرزندان است.

1 - با توجه به الزامی شدن داشتن وکیل در محاکم لازم دانستیم تا وظایف یک وکیل و شرایط داشتن وکیل را برایتان شرح دهیم.

هریک از طرفین می توانند برای خود حداکثر تا دو نفر وکیل انتخاب و معرفی نمایند .

2 - وزارتخانه ها، مؤسسات دولتی و وابسته به دولت، شرکتهای دولتی، نهادهای انقلاب اسلامی و مؤسسات عمومی غیردولتی، شهرداریها و بانکها می توانند علاوه بر استفاده از وکلای دادگستری برای طرح هر گونه دعوا یا دفاع و تعقیب دعاوی مربوط از اداره حقوقی خود یا کارمندان رسمی خود با داشتن یکی از شرایط زیر به عنوان نماینده حقوقی استفاده نمایند :

1.دارا بودن لیسانس در رشته حقوق با دو سال سابقه کارآموزی در دفاتر حقوقی دستگاههای مربوط.

2.دو سال سابقه کار قضائی یا وکالت به شرط عدم محرومیت از اشتغال به مشاغل قضاوت یا وکالت.

تشخیص احراز شرایط یاد شده به عهده بالاترین مقام اجرایی سازمان یا قائم مقام قانونی وی خواهد بود.

3 : ارائه معرفی نامه نمایندگی حقوقی به مراجع قضائی الزامی است.

وکلای طرفین باید دارای شرایطی باشند که به موجب قوانین راجع به وکالت در دادگاهها برای آنان مقرر گردیده است .

وکالت ممکن است به موجب سند رسمی یا غیر رسمی باشد . در صورت اخیر ، در مورد وکالتنامه های تنظیمی در ایران ، وکیل می تواند ذیل وکالتنامه تأیید کند که وکالتنامه را موکل شخصاً در حضور او امضاء یا مهر کرده یا انگشت زده است.

در صورتی که وکالت خارج از ایران داده شده باشد باید به گواهی یکی از مأمورین سیاسی یا کنسولی جمهوری اسلامی ایران برسد . مرجع گواهی وکالتنامه اشخاص مقیم در کشورهای مقیم در کشورهای فاقد مأمور سیاسی یا کنسولی ایران به موجب آیین نامه ای خواهد بود که توسط وزارت دادگستری با همکاری وزارت امور خارجه ظرف مدت سه ماه تهیه و به تصویب رئیس قوه قضائیه خواهد رسید . اگر وکالت در جلسه دادرسی داده شود ، مراتب در صورتجلسه قید و به امضای موکل میرسد و چنانچه موکل در زندان باشد ، رئیس زندان یا معاون وی باید امضاء یا اثر انگشت او را تصدیق نمایند .

هزینه وكالت توافقی دربحث طلاق توافقی/الف : در طلاق توافقی زوجین بر روی اصل طلاق، مهریه یا در صورت داشتن فرزند بر روی حضانت فرزند توافق کرده و درخواست گواهی عدم سازش را به دادگاه ارائه می دهند. مدارک لازم جهت گواهی عدم امکان سازش(طلاق توافقی) فقط و فقط امضای وکالت نامه از طرف زوجین و کپی شناسنامه و سند ازدواج است و البته برای خانم برگه تست عدم بارداری که باید به دادگاه ارائه شود.

البته هزینه وكالت توافقی دربحث طلاق توافقی/ ب : ارجاع به بخش داوری و دریافت نظر داور هم بخشی از روالی است که باید طی شود ولی نشنیده بگیرید خود قضات هم می گویند این بخش بیشتر فرمالیته است ! وقتی زوجین این مدارک را تهیه کردند و حکم دادگاه هم با همین سرعت آماده شد فقط می ماند خواندن صیغه طلاق که آن هم در دفترخانه فقط چند دقیقه وقت می گیرد و بعد از آن هم پایان زندگی مشترک. به همین راحتی .

هزینه وكالت توافقی دربحث طلاق توافقی و رشد طلاق در سال جاری:

بر اساس آمار سازمان ثبت احوال بیشترین طلاق ثبت شده مردان در گروه سنی 29-25 ساله با رقم 17 هزار و 201 واقعه بوده و در همین مدت بیشترین طلاق ثبت شده زنان در گروه سنی 29-25 ساله بوده است.
طلاق توافقی !

1 - آمار منتشر شده در خصوص واقعه طلاق و معنادار بودن سن جوانانی که در سنین 29-25 از همسر خود جدا شده اند و البته بالا بودن آمار طلاق توافقی و به مرز هشدار رسیدن این نوع از طلاق نگرانی های بیشتری را ایجاد کرده است. این امر نشان می دهد متاسفانه امروزه جامعه ما با زوج هایی سر و کار دارد که ترجیح می دهند با تفاهم و به صورت توافقی به سرعت از یکدیگر جدا شوند. اکنون جداشدن توافقی که به نوعی راحت ترین نوع طلاق است برای زوجین به مد تبدیل شده آن هم برخلاف فرهنگ گذشته ما که طلاق به نوعی قبیح بود.

2 - این امر در حالی است که به گفته یک جامعه شناس بر اساس شواهد موجود عملا شرایط در دادگاه های ما به گونه ای است که به واسطه روند طولانی دادرسی در دادگاه های طرفین با تفاهم ومذاکره در مورد جزئیات طلاق ترجیح می دهند به صورت توافقی از یکدیگر جدا شوند تا درگیر مراحل سخت و طولانی دادگاه ها برای جدایی نشوند.همین امر نیز باعث شده تا به افزایش این نوع طلاق دامن زده شود. به گفته محمدی فر این اتفاق در کشور ما در حالی افزایش یافته که در حقوق بسیاری از کشورها زمانی با عنوان مهلت فکر یا مهلت تجدید نظر پیش بینی شده است که گاه سه ماه و گاهی هم تا شش ماه تعریف شده است تا شاید زوجین در این مدت به سازش برسند.

3 - اما طبق قانون ما برای گرفتن طلاق توافقی چیزی حدود دو روز زمان کافی است، یک روز برای ارائه دادخواست و انجام آزمایش و یک روز برای حضور در محضر و جاری شدن صیغه طلاق و.... جدایی ! یعنی همان چیزی که در تبلیغات روزنامه ها آمده است.این بار تبلیغات کاملا واقعی است!

هزینه وكالت توافقی وبالارفتن سن ازدواج :

1 -همه می دانیم که در جامعه ما سن ازدواج بالا رفته است و البته آمار طلاق هم همین طور.اگر چه دیدگاه های مختلفی درباره بروز این رخدادها وجود دارد. بسیاری از افراد علت آن را آماده نبودن به لحاظ مسائل اقتصادی می دانند اما به اعتقاد کارشناسان ضعیف شدن باورهای اخلاقی افراد به ارزش های خانوادگی یکی از مهم ترین علت های رویگردانی جوانان از ازدواج است و همین امر هم باعث شده تا سن ازدواج بالا رفته و به تبع آن بسیاری از مشکلات و معضلات، جامعه و افراد را تهدید کند

2 - این نکته نیز اظهارنظر محمودی است که اعتقاد دارد وضعیت بالا رفتن سن ازدواج و از سوی دیگر افزایش طلاق که باعث زندگی مجردی افراد می شود مناسب نیست و باید راهکاری اساسی برای آن اندیشید.

3 - وقتی یک نفر بنا به دلایل مختلف در سنی که باید برای ازدواج اقدام کند از این امر باز می ماند،عملا شرایط به گونه ای می شود که تمایلات و خواسته های فردی اش تغییر می کند و قدرت انطباق وی با ارزش های فرد مقابل در او ضعیف می شود.این اتفاق خود ریشه مشکلات بعدی در زندگی مشترک می شود.


نظر کاربران