وکیل جرایم رایانه ای

وکیل جرایم رایانه ای

با گذشت زمان و تحولات جامعه بشری و زندگی نوع بشر در کنار یکدیگر باعث شد که علاوه بر این که اختراعات و نوآوری ها ظهور پیدا کرد به تبع آن جرایم جدیدی نیز دامنگیر زندگی ها گردد.
اختراع برق ، تلفن ، اتومبیل ، قطار ،هواپیما و بسیاری از دستاوردهای تکنولوژی جرایم مربوط به آنها را توامان به وجود آورد. سرقت برق ، سرقت تلفن ، مزاحمتها در مکالمات ، سرقت اتومبیل و آدم ربایی با آن و هواپیما ربایی و .... از جمله جرایمی بود که به واسطه ایجاد این اختراعات نمایان شد.
البته این نکته را نباید فراموش کنیم ایجاد این جرایم هیچ تاثیری در فواید و اهمیت این اختراعات نخواهد گذاشت و این ذات انسانی است که باعث می شود این ابزار مفید بدل به وسایل جرم زایی گردد.

چکیده :

هدف این مقاله این است که یک نمای کلی از جرایم جدید الظهور ارائه دهد و بررسی کند که آیا وکلا نیز می توانند در جریان این رودخانه پر خروش و تحولات ، همگام پیش آیند و خود را اثبات کنند یا اینکه دستخوش گوشه نشینی و انزوا طلبی می شود.
این رسالت وکلا است که همواره خود را با تحولات زندگی اجتماعی پیش ببرند و خود را آنلاین و بروز نمایند تا بتوانند از این طریق خدمتی به جامعه بشری ارائه دهند.

بنیان نظری تحقیق :

یکی از ویژگی های جرایم رایانه ای که آن را از سایر جرایم متمایز می کند این است که جرایم رایانه ای حدود و ثقور مشخصی ندارد و معیار و مبنایی یرای تعریف جرایم رایانه ای تعریف نشده است ولی به هر حال باید این نکته را فراموش نکنیم که جرم ، جرم است و به هر طریقی باید معیار خود را پیدا کند.
به عبارت حقوقی اعمال خلاف اخلاق حسنه و معیارهای اجتماعی باید جرم انگاری شود.

نکته دیگری که درباره ی جرایم رایانه ای می توان گفت این است که این دسته از جرایم با قواعد اخلاقی و هنجارهای اجتماعی هر جامعه رابطه ی تنگاتنگ دارد به این معنی که ممکن است برای مثال نشان دادن و بهره برداری یک سایت از تصاویر و ویدئو های مستهجن در یک کشور نوعی شغل مشروع و منبعی برای اشتغال زایی و کسب درآمد باشد و همین تصاویر حتی برای مشاهده مخاطبان جرم تلقی شود.
وظیفه وکیل جرایم رایانه ای این است که درباره ی این دسته جرایم رایانه ای و یا به عبارت صحیح تر جرایم اینترنتی روشنگری نماید و موکلین خود را در این مسیر یاری دهد.

تعریف وکیل جرایم رایانه ای (اینترنتی)

وکیل جرایم رایانه ای وکیلی است که علاوه بر اخذ مجوز از کانون وکلای دادگستری به عنوان وکیل پایه یک دادگستری ، تخصص و تجربه خود را در امور اینترنتی ، رایانه ای ، وب سایت ، وبلاگ ها و دامنه جرایم مربوط به این گونه خدمات رایانه ای کسب نموده باشد.
وکیل جرایم رایانه ای باید در این زمینه تحقیقات کاملی نموده و با انواع روش های هک کردن (وب سایت ها) ، سرقت مطالب و سوء استفاده از امتیاز تبلیغات آشنا باشد.

انگیزه های ارتکاب جرایم رایانه ای :

1- کسب درآمد به عنوان هدف اصلی ارتکاب این جرایم.
2- کسب شهرت
3- ورود به شبکه های اجتماعی برای پر کردن خلا های روانی
4- عضویت در گروه هایی که اهداف خاصی را دنبال می کنند
5- سوء استفاده های اخلاقی
6- گاهی اوقات پایین بودن ایمنی سایت ها خود ، جرم زا هستند.


تفریح و سرگرمی. هکرهایی که فقط به عنوان یک سرگرمی مرتکب جرم می شوند و در روز ساعاتی را به این کار اختصاص می دهند.

بحث تدابیر امنیتی برای جلوگیری از وقوع جرایم رایانه ای :

همواره مبنای حفاظت از سیستم ها و داده های اینترنتی باید به نحوی باشد که در مقابل نفوذ و دسترسی های غیر مجاز مصون بماند.
علم seo یا برنامه ریزی وب سایت ها بر مبنای طرح های پیچیده و مهندسی شده صورت می پذیرد و به نظر می رسد هزینه در این زمینه و استفاده از متخصصان متبحر تا حد زیادی نفوذ پذیری سایت ها را کاهش دهد.
اکر بخواهیم این بحث را به وکیل جرایم رایانه ای مرتبط سازیم باید بگوییم ،با تمام توصیفات بیان شده ، وکیل جرایم رایانه ای شدن بسیار سخت است از برای مثال وکیل چک برگشتی باشد.
شاید بتوان علت آن را همین موضوع بیان کرد که تخصص و شرایط قبول وکالت چک طی مرور زمان به طور کامل مشخص شده است.
اما هنگامی که جرایم جدیدی ایجاد می شود ، تا ابعاد مختلف آن شناسایی و تحلیل شود نیاز به گذر زمان خواهد بود.
پس وکیل جرایم رایانه ای برای این که به یک وکیل مستعد و متبحر در این زمینه تبدیل شود باید زحمت فراوانی بکشد و اطلاعات خود را همواره به روز نماید.

نتیجه گیری :

تا وقتی بشر بر روی این کره خاکی زندگی می کند ، باید منتظر ایجاد تفکرات جدید و به تبع آن اختراعات جدید و به مقتضای آن جرایم جدید باشیم.
به نظر نگارنده مهم این است که از این قافله عقب نمانیم و خود را با مقتضیات زمانه هماهنگ نماییم و برای تمام رویداد ها معیار و ملاکی را که مورد تایید تحول سلیم و معیارهای خاص هر جامعه باشد تعریف نماییم.
باشد که بشر را بتوانیم از خسران عقبی نجات دهیم.


نظر کاربران