وکیل خانواده

وکیل خانواده

خانواده یكی از بنیان های مهمی اجتماعی است كه اگر نخواهیم اغراق كنیم ، تقریبا تمام كسانی كه برای تمام مردم جهان شناخته شدند و توانستند در مسیر پر پیچ و خم جامعه بشری تحول ایجاد كنند از دامن خانواده برافراشته شدند و این شخصیت ، توانایی و روحیه تغییر پذیری ارمغان مراحل دقیق اجتماعی شدن آنها در خانواده شان بوده است.


از این رو به سزاست كه به ارزش های موجود در خانواده كه هسته ی مركزی جامعه است اهمیت داده و اگر قراراست تحولی شگرف در ابعاد فرهنگی و هنجارهای در جامعه ایجاد كنیم باید بر الگوهای رفتاری موجود در خانواده ها تمركز نماییم.

چكیده :

بعدازذكر اهمیت خانواده ، باید به سراغ بیان این نكته برویم كه حراست از ارزش های خانواده و مقابله با تضاد ها و ناهنجاری های موجود درآن و جلوگیری از بی عدالتی در متن و بنیان روابط خانوادگی هدف هرجامعه ی فاضله است. جای بسی تاسف است كه گاه كوچكترین اختلافات و كج سلیقگی ها به سرانجامی منتهی می شود كه دیگر انسان ها زبان انسانیت را فراموش می كنند و كور كورانه به هتك حرمت بنیان الهی خانواده و رفتار های بزهكارانه آلوده می شوند كه دیگر دراین مرحله است كه پای تذكر ، تنبیه والقای مقررات پیش كشیده می شود.دراین مرحله این نقش وكالت خانواده و در راس آن وكیل خانواده است كه پر رنگ می شود كه خودنمایی نموده و ارزش خود را در حفظ این كانون گرم نشان می دهد.

بنیان نظری تحقیق :

تعریف وکیل دعاوی خانوادگی : وکیلی است که علاوه بر داشتن مدرک رسمی وکالت ازکانون وکلای دادگستری به عنوان وكیل پایه یك ، مبادرت به قبول وکالت در دعاوی خانوادگی ازقبیل نکاح / طلاق / نفقه / تمکین و ... می نماید.
انتخاب یك وكیل مناسب برای دعاوی خانوادگی بسیار اهمیت دارد. به طور قطع همانطور كه برای انتخاب مدرسه و محیط آموزشی برای فرزندانمان وقت می گذاریم باید برای انتخاب یك وكیل خانواده زمان و هزینه نماییم.وكیل خانواده معتمد شماست . شاید در بسیاری از دعاوی معیار قرار دادن اخلاق ، سن ، جنس ، و شخصیت وكیل خیلی مهم نباشد اما چون وكیل خانواده بااعضای یك خانواده مراوده داشته و نتیجه ی تلاش اوشاید به استحكام و دوام یك خانواده منتهی شود یا فروپاشی خانواده را به دنبال داشته باشد باید ، دقت فراوانی را در انتخاب آن به خرج داد. تمامی وكلایی كه ازدادگستری یا كانون وكلا موفق به دریافت پروانه ی وكالت شده اند ازلحاظ حقوقی و قانونی می توانند دعاوی خانوادگی را قبول نمایید اما موكلین باید دقت كنند كه وكیل دعاوی خانواده باید متخصص طلاق و خانواده باشد.

ویژگی های مهم وكیل دعاوی خانواده :

1- وكیلی راباید برای دعاوی خانوادگی خود انتخاب كنید كه بر روی آن شناخت داشته باشید زیرا اگر دراین زمینه موفق نباشید وضعیت مالی شما به خطر خواهد افتاد!

2- وكیل دعاوی خانواده باید فارغ التحصیل ارشد حقوق خانواده یا حقوق خصوصی باشد و یا به تبحر در دعاوی خانواده و طلاق شهره باشد.

3- ملاك شهرت و قدرت وكیل خانواده صرف نیست بلكه وكیل خانواده خوب باید وكیل با اخلاق باشد یا به عبارت بهترشما با اخلاق او سازگار باشید.

4- شاید لفظ مناسبی نباشد ولی وكیل خانواده ی خوب ، مانند یك بازجوست . یعنی باید برای دستیابی به نتیجه موفق در پرونده حتی ازنام فرزندان شما و رابطه بین اعضای خانواده نیز سوال خواهد پرسید و شما نیز بایدباصداقت كامل به او اعتماد كنید.

5- هزینه ای را كه می خواهید برای وكالت وكیل خانواده بگذارید رابه او اطلاع دهید تا توقع بیش ازحد ازاو نداشته باشید.

وكیل خانواده برای طلاق و فسخ نكاح :

یكی از تلخ ترین و غم آلود ترین حوادثی كه ممكن است برای خانواده رخ دهد ، طلاق است.
همانطور كه می دانیم طلاق منفورترین امر حلال الهی است كه برای زمانی تجویزشده است كه باقی ماندن درحال مزدوج در حد عسر وحرج باشد و یا در آن حلال الهی به حرام تبدیل شود وبه هیچ عنوان ادامه زندگی میسر نباشد.
گاه یكی از دلایل طلاق و شاید رایج ترین آن عدم رعایت شروطی است كه زوجین در حین عقد قرار می دهند واین شروط گاه یك طرفه و گاه دوطرفه است.

شروط ضمن عقد نكاح به شرح زیر است :

علی الاصول اصل براین است كه حق طلاق ازآن مر د است ولی مرد نیز بی دلیل نمی توانند همسر خود را مطلقه كند و گرفتن گواهی عدم امكان سازش به موجب قوانین جدید الزامی است.

1- امكان تقاضای طلاق زوجه در صورت استنكاف شوهر از دادن نفقه و سایر وظایف زناشویی به مدت شش ماه متوالی

2- امكان تقاضای طلاق زوجه در صورت بد رفتاری زوج به حدی كه غیر قابل تحمل باشد و عسر و حرج ایجاد كند.

3- امكان تقاضای طلاق زوجه در صورت وجود بیماری صعب العلاج زوج و بیم ابتلای زوجه مثل hiv و هپاتیت

4- امكان تقاضای طلاق زوجه در صورت اشتغال زوج به شغلی كه از موجبات ضربه به حیثیت ، آبرو و شرایط خانوادگی زوجه باشد.

5- امكان تقاضای طلاق زوجه در صورت محكومیت زوج به حبس پنج سال یا بیشتر و یا محكومیت مالی در فرضی كه توانایی پرداخت آن را نداشته باشد و مجبور باشددر زندان بماند

6- امكان تقاضای طلاق زوجه در صورت اعتیاد زوج. البته صرف اعتیاد زوج باعث صدور حكم طلاق به نفع زوجه نمی شود و این اعتیاد باید بنا برتشخیص دادگاه مضر تلقی شود و مغایر بااساس زندگی زوجین باشد.

7- امكان تقاضای طلاق زوجه در صورت غیب غیر موجه زوجه از منزل به مدت شش ماه متوالی

8- امكان تقاضای طلاق زوجه در صورت محكومیت زوجه به جرایمی كه منافی شئونات خانوادگی زوجه باشد.

9- امكان تقاضای طلاق زوجه در صورت عدم قدرت تناسلی مرد و بچه دار نشدن وی پس از گذشت 5 سال از زندگی زناشویی

10- امكان تقاضای طلاق زوجه در صورت مفقود الاثر شدن زوج و گذشت شش ماه از اعلام مفقودی به دادگاه

11- امكان تقاضای طلاق زوجه در صورت ازدواج مجدد زوج بدون اذن زوجه

نتیجه گیری :

پس انتخاب وكیل مناسب برای دعاوی خانوادگی بسیار تخصصی و بااهمیت دارد.تمامی وكلایی كه ازدادگستری یا كانون وكلا موفق به دریافت پروانه ی وكالت شده اند ازلحاظ حقوقی و قانونی می توانند دعاوی خانوادگی را قبول نمایید اما موكلین باید دقت كنند كه وكیل دعاوی خانواده باید متخصص طلاق و خانواده باشد و بتواند این دعاوی را به سر انجام مقصود برساند.


نظر کاربران