در ایران قبل از ورود به کانون وکلا، کارآموزی اجباری وجود ندارد و شما به طور معمول بدون تجربه کاری در آزمون وکالت شرکت می کنید و چکونه وکیل شدن را می آموزید . تمام دانسته های شما نظری است و با دستگاه قضایی تماس مستقیمی ندارید. اما در امریکا تمام دانشکده های حقوق چه در طول سال تحصیلی و چه در تابستان واحدهایی درجهت چگونه وکیل شدن برای کارآموزی و چگونه وکیل شدن علاقه مندان به عنوان یک وکیل متبهر درآینده دارند که می توانند با معرفی و همکاری این دانشکده ها در دفاتر و موسسات حقوقی و دادگاه ها کار کنند.
این در بعضی دانشکده ها الزامی است. امتیاز این دوره علاوه بر تجربه کار حقوقی فراهم شدن امکان انتخاب گرایش خاص حقوقی برای فعالیت در آینده است. کلینیک هایی وجود دارند که به صورت مشترک با دانشکده ها، دادگاه ها و برخی سازمان های غیردولتی دانشجوها را برای چگونه وکیل شدن وکار حرفه ای وکالت تربیت می کنند وآنها را در چگونگی وکیل شدن یاری می دهند.
به طوری که می توانند در برابر دادگاه حاضر شوند و به بعضی شهروندان نیازمند به خدمات حقوقی کمک کنند. این ارتباط تنگاتنگ سازمان های مرتبط با امور حقوقی و وکالت باعث می شود که بیشتر فارغ التحصیلان حقوق پس از پایان تحصیل می دانند در چه زمینه ای می خواهند فعالیت کنند که این وضعیت کاریابی آنها را تسهیل می کند.
برخلاف کسانی که در ایران درس می خوانند و به دنبال چگونه وکیل شدن شدن هستند بعدازاینکه فارغ التحصیل می شوند و راه های گوناگونی جلو پای آنها باز نیست و محدود به انتخاب وکالت، قضاوت، سردفتری و مشاوره در ادارات و برخی شرکت ها هستند، در آنجا اگر تجربه کاری نداشته باشید به شما کار نمی دهند پس باید توجه داشت که ملاک ها ی چگونه وکیل شدن نیز محدود می باشد..
کلینیک ها با موضوعات متنوعی فعالیت می کنند؛ کلینیک زنان، کلینیک مهاجرت و...که بر اساس دستورالعمل خاصی با دادگاه ها همکاری می کنند. این کارآموزی ممکن است به عنوان واحد درسی کارآموزان حساب شود وآنها را در چگونه وکیل شدن یاری دهد و اختیارات آنها هم مشخص است. البته استفاده ای که از همکاری این دانشجوها عاید دادگاه می شود بیش از آن چیزی است که دانشجوها خود از آن بهره مند می شوند.
خیلی وقت ها دادگاه ها و موسسات یا دانشگاه ها به آنها پول می دهند.آیا درکشور ما چنین کارهایی در راستای چگونه وکیل شدن انجام می شود؟؟؟؟ مسلما خیر با توجه به تفاوت نظام حقوقی فدرال و ایالتی و مقررات ایالت های مختلف این امکان فراهم است که مثلاً دانشجوی علاقه مند به فعالیت در ایالت نیویورک با هزینه دانشگاه درجهت چگونه وکیل شدن به دادگاه های ایالت فلوریدا برود و سه ماه کارآموزی کند .
در واقع در هر دوره ای دادگاه ها می توانند تعداد مشخصی دانشجو را از طریق دانشگاه ها و کانون های وکلا بپذیرند که تحت نظارت وکلا کارآموزی کنند نهایتا به باور چگونه وکیل شدن برسند ودرپایان امر وکیل شوند. این افراد باید به کسانی که خدماتی ارائه می کنند بگویند که وکیل نیستند و توانایی آنها و صلاحیتشان چقدر است.
آنها بیشتر کار اجرایی و اطلاع رسانی می کنند. یکی از ویژگی های این دوره ها این است که دانشجوها ترسشان از حضور در دادگاه و دادگستری از بین می رود و ضمن آموزش حضور در آنجا برایشان عادی می شود و چگونه وکیل شدن را می آموزند.
حتی برخی دفاتر حقوقی به دانشگاه ها اطلاع می دهند که نیاز به دانشجویانی دارند که علاوه بر کارآموزی حتی قبل ازوکیل شدن با دستمزد مشخص برای آنها کار کنند که با توجه به هزینه بالای درس خواندن در دانشگاه بیشتر دانشجویان از این فرصت ها استفاده می کنند.
پاسخ به پاره ای از سوالات علامندان به کسب اطلاعات درمورد چگونگی وکیل شدن :
اطلاعات بیشتر : من دلم میخواد امتحان و کالت قبول شم و همینطور یک وکیل خوب و ماهر بشم
چه چیزهایی رو باید بخونم؟ کلا چه کارهایی رو باید بکنم ؟ راه چگونه وکیل شدن چیه؟
کلا چه کارهایی لازمه؟
از کی باید شروع کنم؟
برای آزمون وكالت و قبولی در این آزمون مهمترین چیز این است كه شما به مواد قانونی كاملا مسلط باشین . در كنار مواد قانونی مطالعه كتب حقوقی هم بهتون كمك می كند ویادگیری چگونه وکیل شدن را برای شما شیرین می کند.
قانون مدنی قانون تجارت قانون مجازات اسلامی قانون آئین دادرسی مدنی قانون آئین دادرسی كیفری اصول فقه
قانون مدنی در نظم حقوقی كنونی
محشای قانون مجازات اسلامی
نظر کاربران