پرداخت خسارت حوادث رانندگی بدون کروکی پلیس چه عوارضی دارد؟

پرداخت خسارت حوادث رانندگی بدون کروکی پلیس چه عوارضی دارد؟

این روز ها با افزایش قیمت قطعات خودرو، میزان حساسیت رانندگان بر روی تصادفات جزئی نیز افزایش یافته است و در بسیاری موارد، رانندگان پس از وقوع تصادف، با امتناع از جا به جا کردن خودرو های تصادفی، باعث تشدید ترافیک و مسدود شدن راه ها می شوند. حالا در راستای کاهش این مشکل پلیس توضیحاتی را در اختیار رسانه ها قرار داده است.

پرداخت خسارت حوادث رانندگی :سرانجام بعد از گذشت بیش از یک سال از تصویب قانون بیمه اجباری شخص ثالث که در سال ۱۳۸۷ لازم الاجرا شده ،شرکتهای بیمه خسارت مالی حوادث رانندگی را تا سقف ۱۵ میلیون ریال بدون کروکی پلیس از سه شنبه هفته جاری پرداخت می کنند.
سرهنگ غلامعلی شرق رییس پلیس راهنمایی و رانندگی البرز گفت: در تصادفات خسارتی، شرکت های بیمه گر وسایل نقلیه مسبب حادثه که در زمان وقوع تصادف دارای بیمه نامه شخص ثالث معتبر هستند و در صورتی که بین طرفین حادثه، اختلافی وجود نداشته باشد، موظفند خسارت وارده را تا سقف ۹۰ میلیون ریال بدون نیاز به ترسیم کروکی پرداخت کنند.
سرهنگ شرق خاطرنشان کرد: شهروندان می توانند جهت جبران خسارت در اینگونه تصادفات رانندگی بدون نیاز به حضور پلیس، به شرکت بیمه گر وسیله مسبب حادثه مراجعه کنند.

پرداخت خسارت

بر اساس تفاهم نامه همکاری بین راهنمایی و رانندگی نیروی انتظامی، سندیکای بیمه گران و بیمه مرکزی جمهوری اسلامی ایران، شرکتهای بیمه خسارت مالی حوادث رانندگی را تا سقف ۵/۱ میلیون تومان بدون کروکی پلیس از اول تیر ۱۳۸۹ پرداخت می کنند.

در تصادفات رانندگی که میزان خسارت بیش از ۹۰ میلیون ریال است و یا طرفین تصادف در خصوص مسبب حادثه اختلاف نظر دارند باید خودرو را به سمت گوشه خیابان هدایت کرد و مراتب را بلافاصله به مرکز فوریت های پلیسی ۱۱۰ اعلام تا کارشناسان پلیس راهنمایی و رانندگی در کمترین زمان ممکن به محل اعزام و در بازدید از صحنه تصادف اقدامات لازم را بعمل آورند.

رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی استان در پایان از رانندگان درخواست کرد در هنگام وقوع تصادف تا زمان حضور کارشناسان پلیس راهور در صحنه، سعه صدر و خونسردی خود را حفظ کرده و با پلیس همکاری لازم را بعمل آورند.

اینکه خودرو بی کیفیت بوده، جاده ناایمن بوده، شما دقت کافی را نداشته اید و یا حتی طرف مقابلتان بی احتیاطی کرده، محل مناقشه در صحنه تصادف نیست. در مقابل داد فریاد ها خود را کنترل کنید. شاید این یک تکنیک باشد که طرف مقابل برای تقصیرکار نشان دادن شما استفاده می کند.

پرداخت خسارت مالی حوادث رانندگی تا سقف پیش بینی شده در قانون در راستای اجرای ماده ۱۸ قانون اصلاح قانون بیمه اجباری شخص ثالث ، از جمله ضرورت کنترل بیمه نامه شخص ثالث وسایل نقلیه موتوری و متوقف کردن وسایل نقلیه ای که بیمه نامه اجباری شخص ثالث نداشته باشند، اجرا می شود.

بر اساس ماده (۱۸) قانون اصلاح قانون بیمه اجباری شخص ثالث، در حوادثی که فقط منجر به خسارت مالی شده باشد، در صورتی که وسایل نقلیه مسبب و زیان دیده در زمان حادثه دارای بیمه نامه معتبر بوده و بین طرفین حادثه اختلافی در مورد مقصر حادثه وجود نداشته باشد، شرکت های بیمه موظفند خسارت را حداکثر تا سقف تعهدات مالی مندرج در ماده (۴) این قانون بدون اخذ گزارش مقامات انتظامی پرداخت نمایند.

در اینگونه موارد شرکت بیمه با بررسی موضوع و احراز وقوع حادثه، خسارت را تا سقف مقرر پرداخت می کند. در مواردی که بین طرفین حادثه در مورد مقصر بودن هر یک از آنها اختلاف وجود داشته باشد یا حادثه منجر به صدمات بدنی اعم از جرح یا فوت شده باشد و یا مقدار خسارت مالی بیش از ۱۵ میلیون ریال باشد، داشتن گزارش و کروکی پلیس ضروری است.

در این زمینه در ۲۳ خرداد ۱۳۸۹ صورتجلسه ای بین نمایندگان مسئولان راهنمایی و رانندگی نیروی انتظامی، سندیکای بیمه گران و بیمه مرکزی جمهوری اسلامی ایران تنظیم و موارد زیر مورد توافق قرار گرفت:

از تاریخ ۰۱/۰۴/۱۳۸۹ سقف خسارت های مالی بدون نیاز به ارائه کروکی پلیس برای حوادثی که فقط منجر به خسارت مالی شده باشد و طرفین تصادف در مورد مقصر حادثه اختلاف نداشته و در زمان وقوع حادثه دارای بیمه نامه های شخص ثالث معتبر باشند، در کلیه نقاط کشور تا سقف تعهدات مالی اجباری بیمه نامه شخص ثالث (۱۵ میلیون ریال در سال ۸۹) افزایش می یابد. در حوادث رانندگی منجر به خسارت مالی که یکی از وسایل نقلیه طرف تصادف، اتوبوس و یا کامیون با ظرفیت بیش از شش تن باشد به دلیل مشکلات موجود و محدودیت های عبور و مرور این قبیل وسایل نقلیه، راهنمایی و رانندگی نیروی انتظامی کمافی السابق نسبت به اعزام کارشناس و تهیه و ارائه گزارش حادثه اقدام خواهد نمود. در مورد کلیه وسایل موتوری زمینی، چنانچه طرفین حادثه در مورد تعیین مقصر حادثه اختلاف نظر داشته باشند و یا مقدار خسارت مالی وارده به وسیله نقلیه زیاندیده بیش از ۱۵ میلیون ریال باشد و یا حادثه منجر به صدمات بدنی (اعم از جرح یا فوت) شده باشد، راهنمایی و رانندگی نیروی انتظامی نسبت به اعزام کارشناس و تهیه و ارائه گزارش حادثه اقدام خواهد کرد


نظر کاربران