کلاهبرداری و جرم آن

کلاهبرداری و جرم آن

تحقق جرم کلاهبرداری

بردن مال دیگری با مانور متقلبانه

کلاهبرداری به معنای بردن مال دیگری از طریق توسل توام با سوء نیت به وسایل یا عملیات متقلبانه است. برای تحقق جرم کلاهبرداری، توسل به وسایل متقلبانه برای فریب مالباخته ضرورت دارد و به عبارت دیگر کلاهبردار باید مرتکب مانور متقلبانه شود.

در حقیقت فاکتور مانور متقلبانه ، تشخیص جرم کلاهبرداری را دشوار می کند. اغلب مردم تصور می کنند شخصی که با دادن یک وعده واهی در قالب یک دروغ ساده، مال آنان را برده است، کلاهبردار محسوب می شود، حال آن که صرف گفتن یک دروغ ساده، نمی تواند مانور متقلبانه تلقی شود.

بر اساس گزارش باشگاه خبرنگاران، کلاهبرداری از جمله جرایم مقید محسوب می شود که شرط تحقق آن حصول نتیجه خاص است. به عبارت دیگر، بردن مال دیگری، نتیجه ای است که اگر واقع شود، کلاهبرداری محقق شده است. البته بردن مال دیگری نیز مستلزم تحقق دو موضوع است:

ورود ضرر مالی به قربانی. انتفاع مالی کلاهبردار یا شخص مورد نظر وی.

جرم کلاهبرداری از تنوع فراوانی برخوردار است و در قالب های مختلف صورت می گیرد اما بیشترین موارد کلاهبرداری در قالب معاملات صورت می گیرد.

عناصر تشکیل دهنده جرم کلاهبرداری

برای شکل گیری جرم کلاهبرداری همچون بسیاری از جرایم دیگر به سه عنصر قانونی، مادی و معنوی نیاز است.

عنصر قانونی

عنصر قانونی جرم کلاهبرداری، ماده یک قانون تشدید مجازات مرتکبین ارتشا، اختلاس و کلاهبرداری مصوب ۱۵ آذر سال ۱۳۶۷ مجمع تشخیص مصلحت نظام به انضمام دو تبصره آن است.
بر اساس این ماده، هر کس از راه حیله و تقلب، مردم را به وجود شرکت ها یا تجارتخانه ها یا کارخانه ها یا موسسات موهوم یا به داشتن اموال و اختیارات واهی فریب دهد یا به امور غیر واقع امیدوار کند یا از حوادث و پیش آمدهای غیرواقع بترساند یا اسم یا عنوان مجعول اختیار کند و به یکی از وسایل مذکور و یا وسایل تقلبی دیگر، وجوه یا اموال یا اسناد یا حوالجات یا قبوض یا مفاصاحساب و امثال آنها تحصیل کرده و از این راه مال دیگری را ببرد، کلاهبردار محسوب و علاوه بر رد اصل مال به صاحبش، به حبس از یک تا ۷ سال و پرداخت جزای نقدی معادل مالی که اخذ کرده است، محکوم می شود. در صورتی که شخص مرتکب، بر خلاف واقع عنوان یا سمت ماموریت از طرف سازمان ها و موسسات دولتی یا وابسته به دولت یا شرکت های دولتی یا شوراها یا شهرداری ها یا نهادهای انقلابی و به طور کلی قوای سه گانه همچنین نیروهای مسلح و نهادها و موسسات مامور به خدمت عمومی اتخاذ کرده یا اینکه جرم با استفاده از تبلیغ عامه از طریق وسایل ارتباط جمعی از قبیل رادیو، تلویزیون، روزنامه و مجله یا نطق در مجامع یا انتشار آگهی چاپی یا خطی صورت گرفته باشد یا مرتکب از کارکنان دولت یا موسسات و سازمان های دولتی یا وابسته به دولت یا شهرداری ها یا نهادهای انقلابی به خدمت عمومی باشد، علاوه بر رد اصل مال به صاحبش به حبس از ۲ تا ۱۰ سال و انفصال ابد از خدمت دولتی و پرداخت جزای نقدی معادل مالی که اخذ کرده است، محکوم می شود.

تبصره یک: در کلیه موارد مذکور در این ماده در صورت وجود جهات و کیفیات مخففه دادگاه می تواند با اعمال ضوابط مربوط به تخفیف، مجازات مرتکب را فقط تا حداقل مجازات مقرر در این ماده ( حبس) و انفصال ابد از خدمات دولتی تقلیل دهد ولی نمی تواند به تعلیق اجرای کیفر حکم دهد. تبصره ۲: مجازات شروع به کلاهبرداری حسب مورد حداقل مجازات مقرر در همان مورد خواهد بود و درصورتی که نفس عمل انجام شده نیز جرم باشد، شروع کننده به مجازات آن جرم نیز محکوم می شود.

مستخدمان دولتی علاوه بر مجازات مذکور چنانچه در مرتبه مدیر کل یا بالاتر یا همطراز آنها باشند به انفصال دایم از خدمات دولتی و در صورتی که در مراتب پایین تر باشند، به شش ماه تا سه سال انفصال موقت از خدمات دولتی محکوم می شوند.

عنصر مادی

عنصر مادی جرم کلاهبرداری این است که فردی، دفتر یا شرکتی راه اندازی کند، مردم را به امور واهی امیدوار کند یا از امور واهی بترساند یا اینکه از هر نوع وسیله ای که عرفا وسیله متقلبانه محسوب می شود، استفاده کند. دوم اینکه شخص مقابل (مالباخته) فریب بخورد و به او اعتماد کند و سوم نیز اینکه کلاهبردار موفق شود مال دیگری را ببرد.
مجموع این شرایط، عنصر مادی جرم کلاهبرداری را تشکیل می دهد. به نحوی که می توان گفت که اگر هر یک از این سه رکن موجود نباشد، عنصر مادی جرم کامل نبوده و جرم کلاهبرداری صورت نگرفته است.

عنصر روانی (معنوی)

عنصر سوم مورد نیاز برای تشکیل جرم کلاهبرداری ، عنصر روانی (معنوی) است. از عنصر روانی، تحت عنوان سوء نیت نیز یاد می شود.
برای اینکه فردی کلاهبردار محسوب شود، باید در ارتکاب اعمالی که عنصر دوم کلاهبرداری (عنصر مادی) را تشکیل می دهد، سوء نیت داشته باشد.
سوء نیت به دو نوع سوء نیت عام و سوء نیت خاص تقسیم می شود.
سوء نیت عام در جرم کلاهبرداری به این معنا است که مرتکب قصد ارتکاب اعمال مادی فیزیکی ذکرشده را داشته باشد، یعنی در توسل به وسایل متقلبانه عمد داشته باشد.
سوء نیت خاص نیز به این معنا است که مرتکب، قصد بردن مال غیر را داشته باشد.
اثبات وجود سوء نیت در مرتکب، بر عهده شاکی و دادستان است، بنابراین در صورت ناتوان بودن آنها در اثبات سوءنیت، مرتکب از اتهام کلاهبرداری تبرئه خواهد شد.

مجازات کلاهبردار

به موجب قسمت نخست تبصره ۲ ماده یک قانون تشدید مجازات مرتکبین ارتشا، اختلاس و کلاهبرداری، مجازات شروع به کلاهبرداری حسب مورد، حداقل مجازات مقرر در همان مورد خواهد بود و در صورتی که نفس عمل انجام شده جرم باشد، شروع کننده به مجازات آن جرم نیز محکوم خواهد شد.
علاوه بر آن در قسمت دوم همین تبصره آمده است که مستخدمان دولتی علاوه بر مجازات مذکور، چنانچه در مرتبه مدیر کل یا بالاتر یا همطراز آنها باشد، به انفصال دایم از خدمات دولتی و در صورتی که در مراتب پایین تر باشند، به شش ماه تا سه سال انفصال موقت از خدمات دولتی محکوم می شوند که هر دو مجازات اصلی است.
کلاهبرداری از زمره جرایمی است که نوعی lsquoاکل مال بباطل rsquo محسوب می شود و با توجه به آیه lsquoولا تأکلوا اموالکم بینکم بالباطل rsquo با استفاده از عنوان کلی تعزیرات قابل مجازات است.

تفاوت مجازات کلاهبرداری ساده با مشدد مطابق قوانین کیفری

کلاهبرداری مشدد، کلاهبرداری است که در آن مرتکب مشمول یکی از سه حالت زیر باشد:

کارمند دولت یا موسسات عمومی و شهرداری ها یا نهادهای انقلابی باشد. مرتکب، خود را به عنوان مامور دولت یا موسسات عمومی یا شهرداری، نهادهای انقلابی و شرکت های دولتی معرفی کند. مرتکب، برای فریب مردم از تبلیغ عامه مانند وسایل ارتباط جمعی از قبیل رادیو، تلویزیون، روزنامه، مجله یا نطق در مجامع یا انتشار آگهی چاپی یا خطی استفاده کند.

به این کلاهبرداری ها، کلاهبرداری مشدد اطلاق می شود و مجازات مرتکب آن علاوه بر رد مال به صاحب آن، دو تا ۱۰ سال حبس به علاوه جزای نقدی معادل مال ماخوذه و نیز انفصال ابد از خدمات دولتی است.
کلاهبرداری که شامل هیچ یک از انواع سه گانه فوق نباشد، کلاهبرداری ساده است و مرتکب آن به حبس از یک تا ۷ سال به علاوه جزای نقدی معادل مال ماخوذه و رد مال محکوم می شود.
گفتنی است؛ مطابق تبصره یک این ماده در صورت وجود جهات و کیفیات مخففه دادگاه می تواند با اعمال ضوابط مربوط به تخفیف ، مجازات مرتکب را فقط تا حداقل مجازات مقرر در این ماده (حبس) و انفصال ابد از خدمات دولتی تقلیل دهد، ولی نمی تواند به تعلیق اجرای کیفر حکم دهد.
همچنین تبصره دو این ماده، مجازات جرم شروع به کلاهبرداری را بیان کرده که عبارت است از: حداقل مجازات مقرر در همان مورد و در صورتی که نفس عمل انجام شده نیز جرم باشد، شروع کننده به مجازات آن جرم نیز محکوم می شود.

کلاهبرداری اینترنتی HYIP

کلاهبرداری های میلیاردی اینترنتی

در کشور های اروپایی و آمریکایی بسیاری از افراد بخشی از در آمد خود را در شرکتهای معتبر جهت سرمایه گذاری در پروژه ها و فرصت های سرمایه گذاری قرار می دهند و در سود آنها خود را سهیم می نمایند و به اصطلاح امروزINVEST می نمایند .

به دلیل درصد پایین سود های بانکی در این کشورها افراد تمام سرمایه خود را در بانک پس انداز نمی کنند بلکه بخشی از آن را اینوست می نمایند. بنابر این سرمایه های جزء در شرکتهای مختلف جمع می شوند و به سرمایه های کلان تبدیل و در پرژه های زیادی سرمایه گذاری می شوند . این سرمایه گذاری ها در زمینه های مختلفی مانند بازار بورس ، فارکس ، بازار نفت ، خرید و فروش طلا و جواهر ، مسکن و سرمایه گذاری می شوند . مانند بسیاری از نوآوری ها و ابتکارات جدید در دنیا ، INVESTORها هم سالم و ناسالم هستند . اعتماد مردم به سرمایه گذاری ها و جذب سرمایه های کلان باعث وسوسه بسیاری از افراد جهت سود جویی و کلاهبرداری اینترنتی شده و متأسفانه از این روش های مطلوب که می توانست با جمع آوری سرمایه های خرد و پراکنده در کشور سرمایه گذاری های سازنده ای انجام گیرد، توسط افراد کلاهبردار و با نام های شرکت های معتبر داخلی و خارجی مورد سوء استفاده قرار میگیرند.

این شرکتها در اصطلاح HYIP مخفف High Yield Investment Program (برنامه سرمایه گذاری با بازگشت بالا) نامیده می شوند که %۱۰۰ با انگیزه دزدیدن پول مردم ایجاد می شوند که سابقه تاریخی ۱۰۰ ساله دارد که شرح آن به وقت دیگر نیاز هست.

شیوه های معمول این افراد و شرکتها جهت اخاذی به شرح ذیل می باشد :

می گویند اگر ۵۰۰ ، ۱۰۰۰ ، ۵۰۰۰ تا میلیون ها دلار سرمایه گذاری کنید ماهانه ۱۵ تا ۳۰ % و حتی بیشتر به شما سود تعلق می گیرد . مثلا اگر ۱۰ میلیون تومان سرمایه گذاری کنید بعد از یک سال بیش از ۳۰ میلیون تومان به شما پرداخت خواهد شد . یعنی حدود ۳۰ % ماهانه و ۳۶۰ % سالیانه . اگر فرد یا افراد دیگری را معرفی کنید ، از ۲ تا ۱۰% مستقیماً سود به شما تعلق می گیرد ، این تعداد معرفی افراد تا بی نهایت ادامه دارد و محدودیتی جهت معرفی ندارند . گفته می شود اگر به میزان خاصی سرمایه گذاری مستقیم و یا غیر مستقیم انجام شد ، درصد های دیگری به حساب شما واریز می شود . اگر مبلغ کل سرمایه گذاری به حد قابل توجهی رسید ، سفر های خارج از کشور و هدیه های گران قیمت و به افراد وعده داده می شود. جهت جلب اعتماد افراد قرار داد های رنگی مبنی بر سرمایه گذاری افراد در شرکت به آنها نشان داده می شود . مدارکی مبنی بر سرمایه گذاری های شرکت در پروژه های بزرگ و معتبر ارائه می شود .و گفته می شود فعالیت های کمپانی آنها در زمینه های زیرصورت می گیرد:

بورس و سهام های بلو چیپس (BLUE CHIPS) بازارهای بورس معتبر دنیا و سهام های بسیار باارزش و نادر
بازارهای تهاتری (BARTER MARKET) مبادله پایاپای یا کالا با کالا
ETF (Exchange Trading Fund) و (MUTUAL FUND)
جذب سرمایه های خرد از افراد سرمایه گذار و انجام سرمایه گذاری های بزرگ در زمینه های مختلف به ویژه در زمینه خرید و فروش سهام و اوراق مشارکت و تقسیم سود با نسبت تعیین شده در قرارداد بین شرکت و مشتری
کارگزاری سهام انلاین(ONLINE BROKRAGE) : شرکت بخشی از سرمایه خود را در اختیار تعدادی از شرکت ها که در زمینه خرید و فروش سهام و اوراق مشارکت فعالیت می نمایند ،قرار می دهد و سود دریافت می نماید.

بازار فلزات گرانبها از جمله طلا و نقره
بازار فارکس (FOREX) بازار جهانی خرید وفروش ارز یا فارکس
همچنین مباحث سرمایه گذاری دیگری مانند مشاور مالی صنعت پتروشیمی ، ذوب آهن ، بودجه ، اجاره بوئینگ برای خطوط هوایی فلان کشور ، تاسیس واحد بانک داری و مطرح می شود. مدارکی مبنی بر حمایت و ساپورت شرکت توسط شرکتهای معتبر و خوشنام در دنیا ارائه می شود .

  • و همچنین جهت تضمین نقل و انتقالات مالی مدارکی دال بر امنیت سایت توسط شرکتهای امنیتی همچون Geo trust ژئوتراست ارائه می شود . در این اواخر هم جهت واریز سود ماهانه آنها شماره حساب هایی از از افرادحتی در بانکهای ایرانی در خواست می شود .

    و اما آن روی سکه :

    با ۱۰۰ درصد اطمینان شرکتهای با مشخصات بالا از نوع هایپ HYPI می باشند که فقط دنبال پارو کردن پول افرادی هستند که از واقعیتهای سرمایه گذاری در دنیا و با سابقه دیرینه کلاهبرداری های این قبیل شرکتها در خارج کشور آشنا نیستند. در عمل هیچ کدام از این به اصطلاح کمپانی ها حتی یک ریال نقدی ، نه اصل سرمایه و نه سود آن را به افراد پرداخت نمی نمایند و در واقع پول نقدی در کار نیست و سود و اصل پول را پوینت یا امتیاز می دهند . تنها راه نقد کردن این پولها توسط سرمایه گذاری های افراد دیگر می باشد و اگر ثبت نام افراد جدید متوقف شود حتی یک ریال هم از افراد نقد نخواهد شد بنابر این تا زمانی که میزان ورودی سرمایه به این شرکتها از خروجی آنها بیشتر باشد کار ادامه خواهد داشت و گر نه مانند شرکت Swiss cash بعد از چپاول هزاران میلیارد تومان هزاران انسان را ورشکست خواهند نمود و عمرشان به پایان خواهد رسید. در این اواخر حتی تعدادی ازاین شرکتها جهت جلب اعتماد مردم تا چندین ماه پوینت های آنها را نقد می نمایند و جهت اعتماد بیشتر سود های حاصله را حتی به شماره حساب های داخلی افراد هم واریز می نمایند. تمام این سایت ها که خود را جهانی معرفی می نمایند و ادعای آن دارند که سرمایه گذاران و سرمایه گذاری های جهانی دارند در خارج از کشور کمترین بازدید کننده گان را دارند و بیش از ۹۰% بازدید کنندگان از این سایت ها را ایرانی ها تشکیل می دهند .
    وجهت سر پوش گذاشتن به این دروغ بزرگ ، ادعا می کنند که اینوست شان را در ایران استارت زده اند.(لابد کاسه داغ تر از آش شده اند و به فکر جوانان بیکار و اشتغال زایی در کشور ما افتاده اند.و از راه دلسوزی و انسانیت کار خود را از ایران شروع کرده اند )
    برخی دیگر از این شرکتها جهت فریب سرمایه گذاران بازدید کنندگانی را هم در برخی کشورهای دیگر اجیر می نمایند. جهت اطلاعات بیشتر به سایت www.alexa.com مراجعه نمایید و سایت مورد نظر را جهت سرمایه گذاری Search (جستجو ) نمایید.

    این شرکتها ادعا می نمایند تحت پوشش کمپانی های غول پیکر کار می کنند در صورتی که IP این شرکت ها در سایت رسمی کمپانی های معتبر وجود ندارد و فقط از نام آنها سوء استفاده می شود . جهت اطمینان به سایت آن کمپانی ها مراجعه نمایید و لینک شرکت خودتان را ملاحظه فرمایید !!! خرید Domain این سایتها با ۱۰ دلار و به مدت یک سال قابل خرید می باشد و داشتن سایت رسمی و Domain دلیل بر حقانیت فعالیت آنها نیست. اگر در معرفی شرکت گفته شد شرکت در فلان کشور ثبت شده است حتما از طریق مراجع رسمی هویت آنها مشخص شود .در برخی موارد از طریق سفارتخانه ها قابل پیگیری هستند.حتی اگر هویت شرکت به تایید رسید این دلیل بر غیر هایپ بودن آن نمی باشد حتما در قوانین شرکت باید اجازه اینوست و جذب سرمایه به آنها داده شده باشد .متاسفانه این شرکت ها بیشتر خودشان را آمریکایی معرفی می نمایند و این هم بدلیل نبود سفارت آمریکا در ایران جهت شناسایی هویت آنها و همچنین توجیه عدم انتقال دلار(سود سرمایه گذاری ) به حساب بانک های ایرانی می باشد.

    مستندات زیادی جهت اثبات هویت جعلی این شرکتها و هایپ بودن آنها وجود دارد که در صورت لزوم ارایه خواهد شد.

    دهها سایت که هر روز به مانند قارچ توسط ایرانی های خودمان اما با زبان لاتین و با رنگ و لعاب خارجی بالا می آیند و چند صباحی پول هنگفتی جمع می کنند و غیب می شوند.

    در خارج از کشور اگر سایتی با مشخصات ذیل و غیر هایپ فعالیت نماید برخی افراد مقدار کمی از سرمایه اضافی خود را اینوست می نمایند.از آنجایکه هر سرمایه گذاری با ریسک روبروست بنابراین هیچوقت کل سرمایه خود را اینوست نمی نمایند و یا خانه ،ماشین و یا املاک خود را جهت سرمایه گذاری نمی فروشند که اینوست نمایند .

    و اما شرکت اینوستور سالم :

    سایت متعلق به فرد نباشد : بلکه متعلق به یک شخص حقوقی و یا در واقع یک شرکت باشد . در کشور معتبری ثبت شده باشد . سایت باید داری شماره ی تماس ، فکس و محل فیزیکی باشد .

    شرکت اجازه اینوست و یا دریافت پول و سرمایه از مردم داشته باشد: حتی معتبر بودن شرکت دلیل بر اینوستور بودن آن نمی باشد . اینوستور بودن شرکت به صورت شفاف در اساسنامه ی شرکت وجود داشته باشد و منابع معتبر آن را تأیید نمایند ( مانند بانک مرکزی ) . شفاف بودن قوانین :روش دریافت پول و نحوه ی پرداخت سود به سرمایه گذاران کاملاً شفاف و روشن باشد .

    سود دهی منطقی داشته باشد: وقتی در آمار می بینیم در کشور های خارجی میزان سود بانکی حد اقل ۰٫۵ درصد در چین و حد اکثر ۵/۷ % در نیوزلند و در کشور خودمان حدود ۱۷ % در سال می باشد ، پرداخت های ۱۵ ، ۲۰ ، ۳۰ ، و گاهی ۵۰ % در ماه که به ترتیب ۱۸۰ ، ۲۴۰ ، ۳۶۰ ، و ۶۰۰% در سال می باشد قطعاً سرابی بیش نیست . بنا براین شرکتهای ذکر شده در بالابا سود نجومی شان چشم ها را کور نکند . هر چند برخی دیگر سود خود را جهت معقول جلوه نمودن بسیار کاهش داده اند.

    پلان در آمد زایی منطقی : اگر دیدید جایی پلان باینری جهت سود دهی دارد و شرط تعادل برای دریافت سود بیشتر دارد یاد تمام پلان های باینری قبلی بیفتید و به خاطر داشته باشید که ۱۰۰% دچار مشکل می شوند . بهترین ، مطمئن ترین ، و ماندگار ترین پلان های دنیا که در همه جا مورد قبول است MLM(Multi Level Marketing) و فروش مستقیم کالا(Selling Direct) می باشد .

    Referral Commission ( پورسانت معرفی مستقیم ) : اگر در شرکتی به ازای افرادی که معرفی می کنید قسمتی از سرمایه آنها ( ۲ تا ۱۰% ) به شما تعلق می گیرد ، شک نکنید که گرفتار یک شرکت هایپ شده اید .

    Refund ( بازگشت سرمایه ) : شرکتهای هایپ معمولاً بازگشت سرمایه ندارند و اگر هم داشته باشند تحت یک سری شرایط خیلی خاص اتفاق می افتد ، که عملاً امکان پذیر نمی باشد . قانوناً افراد باید بتوانند در تمام مراحل سرمایه گذاری خود، قسمتی یا تمام مبلغ خود را Refund نمایند . البته جریمه خاصی هم در نظر می گیرند .

    معرفی کار : شرکت باید به صورت دوره ای قالب کاری خود را به سرمایه گذاران معرفی نماید تا سرمایه گذاران از انواع کار های انجام شده در قسمت های مختلف اطلاع داشته باشند . صرف نشان دادن چند منحنی کافی نیست نمودارها باید واقعی و تایید شده باشند.

    معرفی ریسک های کار : پس از معرفی کار باید ریسک های آن هم اطلاع داده شود تا فرد در انتخاب سرمایه گذاری حق انتخاب داشته باشد . هر سرمایه گذاری در دنیا همراه ریسک می باشد ، بنا بر این اعلام سود قطعی غیر منطقی به نظر می رشد .

    موارد مربوط به سایت : شرکت می بایست تمام دومین های مربوطه را خریداری نماید . Net, Com, Org, Info و آنها را چند ساله ثبت نمایند . همچنین ssl را از جای معتبری مانند وری ساین و ژئو تراست تهیه نماید .

    پشتوانه کاری : اگر سایت پشتوانه کاری خود را شرکتهای معتبری در دنیا معرفی می نماید می بایست IP و یا آدرس این سایت در شرکت موجود باشد . تمام شرکتها معتبر در دنیا شرکتهای اقماری وابسته به خود را لینک می نمایند .

    روش سود دهی : اگر شرکتی سود حاصله از سرمایه گذارزی را به صورت پوینت ( امتیاز ) و یا ای کارت پرداخت نمود به آن شرکت شک نمائید .

    نقد کردن سود : اگر شرکتی شرط نقد کردن پورسانت ها را توسط سرمایه گذاران جدید اعلام نمود بدانید که گرفتار یک شرکت هایپ شده اید . چند روز پیش ایمیلی دریافت نمودم که اعلام داشته بود حدود یک سال پیش در شرکت سوئیس کش و شرکت پالینور ۱۰۰ میلیون تومان سرمایه گذاری نموده است و در حال حاضر مبلغ ۱۷۰ میلیون تومان ( پوینت) در حساب خود دارد و جهت نقد کردن آن کمک می خواست .
    بنا براین از آنجایی که ورودی ها به این سایت بسیار کم شده اند و تنها راه نقد کردن آنها سرمایه گذاری افراد جدید می باشد . ۱۷۰ میلیون پوینت ایشان متاسفانه حتی ۱۰۰۰ تومان هم ارزش ندارد . نوع سود : در خارج از کشور حتی شرکتهای هایپ جنس پول ورودی آنها از نوع E- gold , liberty reserve money bookers و سایر پولهای اینترنتی می باشد ، جنس پولهای خروجی هم از این نوع می باشد . اما در شرکتهای هایپ داخل کشور ، جنس پول ورودی به سیستم ، پول واقعی است اما پولهای خروجی از طریق پولهای اینترنتی است . (پوینت ای کارت و ) . و عملاً پولی از طرف بانک و شرکت خارج نمی شود .

    حرف آخر : در آخر یک توصیه دوستانه دارم ، در حال حاضر تمام شرکتهای ورودی به داخل کشور و یا شرکتهای تأسیس شده داخلی که رنگ و لعاب خارجی دارند صد در صد در گروه شرکتهای هایپ قرار دارند ،و هیچ مرجع رسمی دولتی در داخل کشور مجوزی برای دریافت سرمایه از مردم از طریق این شرکتها صادر ننموده است . بنابر این پیشنهاد می نمایم از هزاران و شاید میلیونها مال باخته عبرت بگیریم و در این شرکتها سرمایه گذاری نکنیم . هر چند به عنوان یک ایرانی دارای تاریخ و تمدن و فرهنگ می بایست بر خود عیب بدانیم که اگر شرکتی خارجی و حتی مطمئن پیدا نمودیم سرمایه این مرز و بوم را به حساب های رقبای غربی سرازیر کنیم.و جهت اشتغال زایی در داخل کشور بکار بگیریم که امید وارم دولتمردان در این زمینه راهگشا باشند.


  • نظر کاربران

    جستوجوگر
    10 شهریور 1400
    سلام وضعیت hyip در قانون ایران به چه صورت است؟ آیا معرفی سایت های hyip از نظر قانون ایران جرم محسوب میشود؟